Перник Инфо Форуми Перник Инфо
www.pernikinfo.com
 
 Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   Потребителски групиПотребителски групи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

ужаса в перник

 
Създайте нова тема   Напишете отговор    Перник Инфо Форуми -> Порталът на град Перник - www.pernikinfo.com
Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
ivo_123



Регистриран на: 23 Сеп 2006
Мнения: 4

МнениеПуснато на: Съб Сеп 23, 2006 11:04 pm    Заглавие: ужаса в перник Отговорете с цитат

Имам предложение към екипа подържащ сайта. Мисля, че е крайно време да показваме не само красиви картинки от и без това не особенно красивия ни град, но и такива от безобразията в него. Прекарвам много малко време тук и направо немога да повярвам, че 70 000 жители просто си кротуват и се оставят да бъдат тъпкани от всевъзможни изроди, включително и от управляващите този град избранници. Погледнете мизерията която е погълнала всичко наоколо! Все пак плащаме данъци, нали? Предлагам да се отвори раздел, какво не харесваме в нашия град, както и да се подплати с фотогалерийка например. Така всеки може да изкаже несъгласието си с мизерията наоколо и с безобразията пред които си затварят очите и управляващите и "полицията". може да се публикуват и меил адресите на общинарите, както и GSM-ите им. Както направиха скоро в един национален всекидневник с депутатите. Все пак тези хора са обществени личности, което автоматично дава право на хората които са ги избрали да им кажат истината в лицето, нали.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Don_Ninoff
Модератори
Модератори


Регистриран на: 26 Апр 2004
Мнения: 54
Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Пон Сеп 25, 2006 2:30 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

нямаше да е лошо да започнеш с примери!!!това племе нашето има една много грозна черта,когато нещо не му изнася и не му харесва веднага вината се търси в околните или управляващите,а никой не се замисли за своя принос за положението си и мизерията около него.Нека си го признаем,живеем в един много селски град,защо ще попитате,защото сме селяни и не бъркайте определението с другото-човек живеещ в село.примери за селското ни поведение колкото щеш и когато щеш,няма да споменавам,на всеки наш съ"гражданин" са му доболка познати
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Sandokhan



Регистриран на: 15 Окт 2006
Мнения: 1

МнениеПуснато на: Нед Окт 15, 2006 7:20 pm    Заглавие: УжасЪТ в Перник... Отговорете с цитат

Проблемът на народа ни се състои в това, че сме големи критикари, а в същото време сме и неграмотни, и неспособни да напишем не само грамотна критика, ами и адекватна алтернатива на терзаещите ни тегоби. Така че преди да се правите на Сократ, Кант, Хегел, Русо или Паисий, вземете да научите къде се слага пълен член и къде кратък. А общественият договор може да изчака...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
norton



Регистриран на: 31 Окт 2006
Мнения: 3
Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Вто Окт 31, 2006 8:23 pm    Заглавие: ужасът в Перник Отговорете с цитат

Безобразията пред които си затварят очите и управляващите и "полицията". Много актуално за автотранспорта в ГРАДА. Стават неща които са извън контрол. Подиграват се с пътниците!!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ivo_123



Регистриран на: 23 Сеп 2006
Мнения: 4

МнениеПуснато на: Сря Ное 08, 2006 1:42 am    Заглавие: Re: УжасЪТ в Перник... Отговорете с цитат

[quote="Sandokhan"]Проблемът на народа ни се състои в това, че сме големи критикари, а в същото време сме и неграмотни, и неспособни да напишем не само грамотна критика, ами и адекватна алтернатива на терзаещите ни тегоби. Така че преди да се правите на Сократ, Кант, Хегел, Русо или Паисий, вземете да научите къде се слага пълен член и къде кратък. А общественият договор може да изчака...[/quote]

Преди да се хванеш за правописните грешки, чети какво пише между тях. Не мисля, че целта на свободните форуми е някой не успял в живота даскал да тропа с показалката по главите на пишещите там.

„…. неспособни да напишем не само грамотна критика, ами и адекватна алтернатива на терзаещите ни тегоби ….”

Целта на поста ми беше да се пусне в сайта фотогалерия с грозното и нередното в нашия град. За да можем по някакъв начин да изразим недоволството си. Хората го правят, но имат телевизия, радио, вестници. Тук няма медии, няма свобода на словото, няма журналисти. Тези които работят като такива са просто наемници на същите тези хора, които се присмиват над нас, обикновените хора. Защото на мен лично ми писна, да не ми идва автобуса за София, а диспечера на автогарата, да ми обяснява, че дори няма къде да се оплача, защото това било общинска фирма. Писна ми да гледам препълнените контейнери с боклук и някакъв заспал чиновник да ми обяснява, че няма нищо страшно да си газя в стелещата се по улиците смет. Да ме нападат за да ми пишат акт за неправилно паркиране /без да съм паркирал/, докато 50 – 100 коли необезпокоявани си стоят паркирани под забранителните знаци в центъра и никой не ги закача. Да се обадя в местната кабеларка заради поредното безумие и от там да ми кажат, че те не се занимават с такива работи !?! Защо ли? Ами защото е по важно да ни осведомят колко стотин декара са разорани тази есен, и да ме посъветват как да си нарежа дърва за зимата ….

И вместо някой идиот да започне да ми поправя грешките тук, по добре да отиде пред общината например за да бистри политиката с дядо ми, може би с това ще е по-полезен.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
norton



Регистриран на: 31 Окт 2006
Мнения: 3
Местожителство: Перник

МнениеПуснато на: Нед Ное 12, 2006 4:28 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

ivo_123 - Аз СъМ На ТвОя СтРаНА.За Какви ПраВОПИСни Грешки СТава Въпрос.......ГрамаТиКариТе да Си ПоказВат УмеНията В ДРуг ФоруМ!!!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Galena



Регистриран на: 31 Юли 2007
Мнения: 14

МнениеПуснато на: Съб Авг 04, 2007 12:37 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Въпреки, че си писал това преди почти година Иво, мнението ти е напълно актуално.
Наистина правописните грешки дразнят, но смятам, че съществено е съдържанието. Липсата на всякаква заинтересованосто от страна на съГРАЖДАНИТЕ ни е добре дошла на управляващите. Правят си каквото си знаят, и както на тях е угодно. Работят в един затворен кръг от свои хора, назначават доверени лица за да участват заедно в игричките, а остналите кучето ги яли.
Самото неучастие във форума тук е показателно. Общинската и областна администрация нямат форуми. Защо ли? Къде е мястото да зададеш въпрос, или да поискаш обяснение на различни случващи се или не неща? Няма такова, пълна изолация. Някякви си смотани приемни дни, на които те ошъшкват и се чудят на кого да прехвърлят топката.
Такива са ни управляващите, ама то ние сме си ги избрали...
_________________
Вярвай в себе си!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
chichodan4o



Регистриран на: 16 Фев 2008
Мнения: 3

МнениеПуснато на: Съб Фев 16, 2008 8:25 pm    Заглавие: Още гадости от нашият гнусен и подкупен град !! Отговорете с цитат

Гневни размисли на един иначе спокоен човек

Пиша тези редове във връзка с излъчения репортаж по местната кабелна телевизия „Кракра” в петък, 15.02.08 г. относно подписката за проблемите в квартал Калкас. Като представител на инициативния комитет за тази подписка, изведена в Община Перник, заявявам следното: тази подписка изобщо не е насочена срещу нашия съкварталец Петър Венков, а е направена поради множеството проблеми в кв. Калкас, които чакат своето решение. Самият репортаж беше замислен като отговор на медийните изяви на медицинската сестра-кмет на кв. Калкас – Надка Росенчова Павлова, че в квартала ни „всичко е наред”, а дребните проблеми тя ги решава „в движение”. За съжаление цензурата или автоцензурата на репортеския екип успя да манипулира по абсолютно недостоен начин заснетото и казаното от участниците в този репортаж. Не за първи път репортери на кабелна телевизия „Кракра” дават възможност на някои овластени управници да се „вихрят” и поднасят директно в ефир хвалебствия за себе си и своята дейност. Същевременно по необясним и йезуитски начин манипулират критиките и недоволството на обикновените хора, вадейки от контекста само това, което е угодно на тези управници, както стана и в петък, 15 февруари, във „Вечерен обзор”.
От името на подписалите се в тази подписка, а те са 106 на брой, отправям към господин Петър Киров, управител на КТ „Кракра”, следната препоръка:
Стига „асенаговщина”! Журналистите не трябва да вървят след победителите, а да бъдат коректив на властта. Така е в нормалните държави. Колкото по-малко са „захаросаните” репортажи за сметка на критичността и обективността, толкова по-гледана ще бъде Вашата телевизия.
Великият български журналист Йосиф Хербст е казал: „По-страшна от цензурата е автоцензурата”. А за нас остава въпросът какво накара този репортески екип да се автоцензурира. Даже и за местни телевизии е прецедент „НОВИНИ”, заснети във вторник, да се излъчват в петък.
Ние имаме някакви догадки. А вие?


инж. Сашо Диманов
ул. „Захари Зограф” 30
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Nato K4



Регистриран на: 19 Фев 2008
Мнения: 2

МнениеПуснато на: Вто Фев 19, 2008 3:59 pm    Заглавие: Отговорете с цитат

Скъпи съграждани ако смятате, че Перник е гаден и мръсен град за живеене, моля елате в Калкас и тогава ще изпаднете в пълен ужас!!!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Перник Инфо Форуми -> Порталът на град Перник - www.pernikinfo.com Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

 
Идете на:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group