Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 27.06.2007 г.
С видеосистеми за наблюдение плашат пътните хулигани и убийци по пътищата
Кмет, синдикати и работодатели подписаха КТД-то в образованието
С видеосистеми за наблюдение плашат пътните хулигани и убийци по пътищата
Юлия КУЛИНСКА
   Поставянето на видеосистеми на участъците, на които са станали най-много пътно-транспортни произшествия е най-надеждната мярка за превенция на неприятните инциденти по пътищата. Около тази идея се обединиха участниците в срещата, инспирирана от областният управител Иван Димитров. До 15 юли т.г. директорът на ОблД "Полиция" комисар Димитър Шереметев трябва да представи проект и финансова сметка за доставката на съоръженията. В същия срок пернишкият полицай номер 1 се ангажира да изготви анализ на "Бермудските триъгълници", в които са станали най-много катастрофи. Като най-опасни бяха определени участъците при бензиностанциите "Шел" на вътрешноградската магистрала и "Лукойл" при Драгичево. Димитър Шереметев се оплака, че броят на пътните полицаи е недостатъчен, за да бъдат на всички невралгични точки в Общината.
Народният представител инж. Ненко Темелков пое ангажимент да разговаря с министъра на вътрешните работи Румен Петков за увеличение на личния състав на полицията, тъй като областната дирекция в Перник е с най-малко униформени.
Окръжният прокурор Радка Петрова предложи полицаите да обикалят и из кварталите, където улиците са тесни и има потенциална опасност възрастни и деца да пострадат. Тя обясни, че съгласно действащото в момента законодателство видеозаписите не могат да бъдат използвани като доказателство в съда. Председателят на ПОС Петър Михайлов каза, че трябва да се увеличи срокът на давност при плащане на глобите, които недисициплинираните шофьори трябва да плащат, когато ги заловят в нарушение. Само 30-40 на сто е събираемостта на глобите в момента, а срокът за давност е само 2 години.
Народният представител Росица Янакиева предложи няколко мерки за безопасност на пътя. Тя каза, че е удачно в почивните дни, когато се увеличава потокът от коли, трафикът да се изнесе по външноградската магистрала. Освен това по най-бърз начин трябва Община Перник да изготви нова организация на движението, особено в централната градска част, каза още Росица Янакиева. За подобряване на безопасността на движение е необходимо да се направят ремонти на пътните артерии и да се премахнат дупките. Народният представител заяви, че би трябвало да се увеличат часовете по безопасност на движението в учебните заведения.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система