Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 27.07.2007 г.
Скандалът със "Сведетели на Йехова" влиза в извънредна сесия на ОбС
Взривиха кантората на пернишкия съдия-изпълнител Анелия Минчева
Скандалът със "Сведетели на Йехова" влиза в извънредна сесия на ОбС
Юлия КУЛИНСКА
   Общинските съветници ще се съберат на извънредна сесия на местния минипарламент на 9 август т.г. Това решиха вчера на свое съвместно заседание членовете на председателския съвет, председателите на групите съветници и местните избраници от ПК "Децата, младежта, спорта и туризма". Поводът за свикването на общинските съветници е проведения в Перник международен конгрес на сектата "Свидетели на Йехова" и тревожния отзвук, който той предизвика в пернишката общественост.
Председателят на комисията Кирил Караманчев разказа пред колегите си лични впечатления от проведения форум. Изпълнителната власт трябва да разчита на нормите, които държавата е създала по начин, по който държавата ги е написала, без да ги тълкува и без да дава свои виждания за това, каза зам. кметът Зоя Асенова, която също присътваше на срещата. Нямам основание да кажа, че това вероизповедание е секта. В спортна зала "Миньор" се провеждат не само спортни събития и когато тя е свободна и има възможност в нея да се извършват и друг вид събития, те се случват. От "Сведетели на Йехова" заявиха, че ще провеждат образователна сесия, а не конгрес. На територията на Община Перник има регистрирани 11 вероизповедания. Нашето разбиране за нещата е, че човек може да се бори със сектите, като образова децата си. В последната една година това, което Общината направи за въвеждане на вероучението в училищата, не се е случвало. Всяко дете е получило комплект материали, включващи "Библия за деца", "Библия новия завет" и "Хрстиянска етика". Тази година 10 училища за заявили желание в тях да се учи вероизповедание. Проблемът е кой ще им го преподава. Вместо да дигаме лозунги, за да се харесаме на тези, които ни слушат, по-добре е да свършим реални неща, каза още Зоя Асенова.
Участниците в дискусията се обединиха около предложенията на сасията да бъдат представени материали за сектата "Сведетелите на Йехова", да бъде поканен богослов, който да разкаже за опасността от тяхното разпространение, както и до 31 юли т.г да им беде представен отчет за дейността на ОП "Спортни имоти". В деня на провеждането на заседанието на ОбС в дневния ред ще бъдат включени и други въпроси, свързани с вероизповеданията и възпитанието на младите перничани в това отношения.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система