Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 02.08.2007 г.
"Атака": Позицията на кмета относно сектата е на истинска християнка
Над 100 сигнала за деца в риск подадени в "Закрила на детето"
"Атака": Позицията на кмета относно сектата е на истинска християнка
Юлия КУЛИНСКА
   Впечатлен съм от обръщението на кмета на Община Перник инж. Антоанета Георгиева към перничани, в което тя поиска прошка за неудобството, което беше причинено от провеждането на конференция от религиозната институция, според нея, "Свидетели на Йехова" в нашия град., каза на пресконференция вчера лидерът на "Атака" Румен Ваташки. Това изявление й прави чест. То е навременно, смислено и съдържателно. В него се усеща и личното й отношение като православна християнка. "Свидетели на Йехова", обаче не е религиозна институция, а секта. По отношение на сектите има нежелание от българските правителства за провеждане на вероучения в училищата. Ние сякаш се срамуваме да изучаваме православието, вероучение, вярата на дедите ни, която е в основата на културата и историята ни, с които се гордеем пред света, каза още Румен Ваташки.
Той представи отец Ангел Гагаров, енорийски свещеник на Студена, който служи в църквата "Свети Арахангел Михаил" и отец Александър Стоев, енорийски свещеник в Радомир, които са членове на Комисията по вероизповедания, създадена към областната структура на Партия "Атака". Отец Гагаров е и координатор на структурата на формацията в Студена. В населеното място хората на Сидеров спечелиха изборите за евродепутати и ще издигнат своя кандидатура за кмет на предстоящите местни избори. "Атака" има вече и своя структура в село Боснек, чийто лидер е Емилия Димова.
Отец Гагаров разказа за опасността от сектите и за проблемите на студенчани. Той очерта като най-голям такъв все още нерешения въпрос с кариерите, които замърсяват околната среда и водата и създават дискомфорт на живущите там. Отецът каза, че иска Студена да има местен управник, който да работи за хората, а не заради парите. Като опасна и особено дейна в световен мащаб секта определи "Свидетелите на Йехова" отец Стоев, който разказа интересни подробности около съществуването й.
Румен Ваташки разказа още пред журналистите, че вече е приключило следствието около разбиването на офиса на "Атака". По вратите са намерени отпечатъци, ясно е на кого са, но следствената тайна не му позвалява да разкрие името. Делото вече е в Прокуратурата, но лидерът на партията е убеден, че е ясен само идвършителят на поръчката и очаква да се ракрие кой е поръчителят. Той изказа и официалната позиция на "Атака" относно борбата с бездомните кучета и уточни, че те трябва да се събират в приюти, а не да се кастрират.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система