Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 06.08.2007 г.
Радомир иска свой омбудсман, местни съветници се "разсейват"
До година "Топлофикация Перник" ще отговаря на високите екологични изисквания
Радомир иска свой омбудсман, местни съветници се "разсейват"
Любомира ПЕЛОВА
   Съсипията в Община Радомир е пълна. Борчовете на местната управа вече гонят 1,3 милиона лева, според официалната информация на новия кмет Ина Димитрова. Това можеше и да не се случи, ако в общината имаше омбудсман, който да налага контрол върху отделни решения и действия както на кметската власт , така и на Общинския съвет, са категорични съветниците от синята партия Юлиян Ситарски и Людмил Николов.
Двамата са вносители на докладна записка, с която направиха първата стъпка за реализиране на идеята за избора на обществен посредник на територията на района.
Още през април на заседание на местния минипарламент общинските съветници гласуваха предложението за избор на временна комисия, която трябва да изработи Правилник за организацията и дейността на общински омбудсман и избирането на обществения посредник. Тя ще се състои от девет човека - по един общински съветник от всяка партия или коалиция, регистрирана от ОИК за участие в последните редовни местни избори и представени в Общинския съвет.
Изработеният от комисията правилник трябва бъде представен на следващото заседание на минипарламента за разглеждане и приемане.
Съветниците решиха още местният законодателен орган да открие процедура по номиниране на кандидати за омбудсман на територията на Община Радомир. Предложения могат да правят както градоначалникът, така и общинските съветеници, общинските ръководства на политическите партии, синдикатите, граждански, обществени и неправителствени организации. Те трябва да бъдат внесени в деловодството на ОбС в писмен вид в 15-дневен срок след влизането на в сила на решението на местния минипарламент.
От взетото решение изминаха вече три месеца, което реалано означава, че въпросният срок за предложения и за избор на комися, и за омбудсман е изтекъл отдавна. До момента обаче свои предложения са направили само от СДС. Людмил Николов е човекът на сините, който ще влезе в комисията, ако тя изобщо бъде съставена, а за омбудсман СДС-съветниците предлагат юристът Йордан Джерекаров, който е съпредседател на Гражданско сдружение "Радомир" и за болшинството местни хора представлява живата съвест на данъкоплатците.
Останалите представени в минипарламента политически сили обаче се ослушват. Вероятно защото един радомирски Гиньо Ганев им се струва излишен. Така си осигуряват по-комфортно и спокойно, безконтролно битуване, са категорични сините съветници.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система