Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 20.08.2007 г.
ПД "Социалдемократи" против въвеждането на плоския данък
Изгоря напълно БМВ-то на шефа на съдийската колегия на БФС в Перник
ПД "Социалдемократи" против въвеждането на плоския данък
Юлия КУЛИНСКА
   Ние, като социалдемократи, категорично отхвърляме идеята за въвеждането на плоското данъчно облагане, защото то ще ощети най-бедните, тези, които и сега живеят под чертата на бедността, и няма да доведе до стимули за бизнеса е позицията на партията, каза областният лидер на формацията Васил Михайлов. Това е половинчата икономическа политика на правителството. Именно с приемането или отхвърлянето на плоския данък ще се разбере дали всички, които имат претенции, че са социалдемократи, наистина имат такива убеждения, каза още Васил Михайлов.
Според икономическия анализ, направен от експертите на политическото движение, въвеждането на плоския данък ще влоши състоянието на бюджета. Хората, които и сега едва свързват двата края, ще получат допълнително данъчно облагане. За да се компенсират загубите, държавата ще вдигне минималната работна заплата, което от своя страна ще удари малкия и средния бизнес. Това ще доведе до по-голямо укриване на данъци. Освен това бизнесът не може да направи разчети за данъчните си разходи в близките пет-шест години, защото държавата няма последователна политика, а правителството "импровизира". Според социалдемократите, най-лошото нещо, което може да се случи, е нестабилност в данъчната система, а това е по-лошо дори и от високите данъци.
Въвеждането на плоския данък в някои страни от Европейския съюз е довело до тежки конфликти в общността, тъй като средствата от по-богатите държави отиват при по-бедните чрез еврофондовете, каза Васил Михайлов. Ако държавите, в които има въведен плосък данък, бъдат оцветени в червено, а другите - в синьо, ще се получи картина, подобна на разделението НАТО - Варшавски договор от близкото минало. Плоският данък ще е в разрез и със семейното подоходно облагане, което от своя страна ще доведе до проблеми в демографската политика, допълни той. Социалдемократите посочиха, че според изследване хората в България и Естония са най-нещастни, а жителите на страни, където няма плоски данъци, са по-щастливи. Ето защо социалдемократите смятат, че бизнесът трябва да се стимулира чрез намаляването на ДДС.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система