Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 10.09.2007 г.
Инвалид едва не изгоря жив в дома си, в пернишкия квартал "Твърди ливади"
Предизборно споразумение сключиха БСП и партия "Български социалдемократи"
Инвалид едва не изгоря жив в дома си, в пернишкия квартал "Твърди ливади"
Любомира ПЕЛОВА
   Пернишки инвалид едва не изгоря жив в леглото си при пожар, лумнал в едно от старите двуетажни блокчета в пернишкия квартал "Твърди ливади". Според спасилите го съседи, Кирил, който бил на около 60 години, се придвижвал по улиците с инвалидна количка, вкъщи използвал патерици. Живеел сам, в апартаментче на първия етаж в бл.19.
Сакатият човек бил пушач и най-вероятно е заспал с цигара в леглото, огънчето от която е паднало върху завивките и ги е подпалило. След това пламъците обхванали и дюшека и завесите на намиращия се близо до кревата прозорец.
Беше около един часа през нощта, когато ни разбудиха виковете за помощ на комшията и чухме трясъка от потрошените стъкла на прозореца. Кирчо някак беше успял да го счупи с едната патерица, опитвайки се да намери спасение, другата вече беше станала на въглен. Стаята вече беше цялата в пламъци, разказа съседката на сакатия човек. Заедно с внуците си жената излетяла пред блока. Младежите успели да измъкнат инвалида през прозореца, извикали линейка, алармирали за бушуващия огън и Пожарната. Екипът на РС ПБЗНС е угасил пламъците и предотвратил потенциалното им разрастване и върху съседните апартаменти. Адекватните действия на съседите на възрастния мъж са спасили живота му. Той е настанен в пернишката болница заради обгарянията и вдишваните отровни газове, отделили се при тлеенето на дюшека и завивките, научи "Съперник".
Завчера овъглените остатъци от оскъдните мебели в апартамента бяха натоварени на камион и изхвърлени. Жилището в момента е напълно необитаемо, тъй като огънят е унищожил всичко, дори и черчеветата на прозорците.
Съседите на сакатия човек все още не могат да се отърсят от преживения стрес. Според тях са извадили късмет, тъй като постройките имат общ покрив, вътрешните стълби са дървени и лесно запалими. В "Твърди ливади" все още помнят кошмара, предизвикан от подпалилия жилището на майка си криминално проявен перничанин в намиращ се близо до мястото на сегашния инцидент блок. Тогава пожарът от тавана се пренесе и унищожи няколко апартамента. Виновникът влезе в затвора, но мнозина от пострадалите тогава все още не могат да възстановят щетите от пожара, унищожил напълно или частично покъщнина, събирана през целия им живот.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система