Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 25.09.2007 г.
Простреляният в челото наркобос Румен Алфа почина в "Пирогов"
Стачкуват 62% от учителите в цялата Пернишка област
Простреляният в челото наркобос Румен Алфа почина в "Пирогов"
   Война между конкурентни банди за наркопазара в основата на стрелбата
Вчера в "Пирогов% почина простреляният 31-годишен пернишки наркобос Румен Григоров - Алфа. Сутринта от института съобщиха, че е в клинична смърт, шансовете му за оцеляване били почти нулеви. Григоров бе уцелен с куршум в челото половин час след полунощ в събота срещу неделя, докато слизал от колата си "Фолксваген Голф" пред дискотека "Че Гевара" в пернишкия квартал Мошино. Заведението бе открито и разработено от друг бивш местен наркобос - Райко Василев - Кръвта, също показно разстрелян, но в центъра на Перник преди около две години, пак с куршум в главата. Родители, чиито деца са чести посетители на дискотеката заради гостуващите в "Че Гевара" фолкзвезди, се притесняват, че е възможно след инцидента с Алфа да последват и други, при които да пострадат и невинни тийнейджъри. В Мошино се говори че в района близо до дискотеката се продава и дрога.
Вчера със специална заповед на директора на Областна дирекция на полицията в Перник комисар Димитър Шереметев е била създадена нарочна оперативна група, която трябва да разработи няколко версии за стрелбата срещу Румен Алфа, който има според прокурори дебело като "Война и мир" съдебно и криминално досие, лежал е и в затвора. Работата на топкриминалистите ще се наблюдава директно от Окръжна прокуратура. Основната версия си остава преразпределението на наркопазара в Перник, започнало с убийството на Райко Кръвта. От сцената изчезват един по един основни играчи - част от веригата на Райко, сред които са Кръстю Кръстев и Бойко Славчев. Близките им ги обявиха за национално издирване, но според запознати със случващото се в подземния свят, напълно възможно е двамата да не са вече между живите. Перник си остава един от основните центрове за търговия и разпределение на хероин с висока чистота, гарантиращ космически печалби на босовете. По около 1600 лв месечно е чистата печалба на обикновен дилър, шефовете вземали по около 600 -700 000 лв. На 13 май в града бе разбита конкурентната на Алфа група, разпространявала хероин "десетка" - двойна доза, в централната градска част. В ареста тогава влязоха тарторите Пламен Любомиров - Малкия /23г./, Тодор Славенков /34г./, Елтимир Ефтимов -Силния /29 г./ и Пламен Чолев - Шерифа /34 г./ Срещу парична гаранция от 1000 лв на свобода остана само Стамен Огнянов - Чомако заради сериозни здравословни причини. Според криминалисти, най-вероятната причина за стрелбата в събота срещу Алфа е войната, която се води между двете банди за цялостно завладяване на пернишкия пазар, започнала още преди няколко седмици. Периодично между тях избухвали побоища и сблъсъци. Миналата седмица в централно пернишко заведение е имало пореден скандал между хората от двете групировки, размахвани са юмруци, имало е и опит за стрелба. Преди десетина дни в полицията е бил привикан лично Румен Григоров и е бил предупреден да озапти хората си и да спре саморазправата. Явно предупреждението не е подействало. Според пернишки криминалисти напълно възможно е във войната за наркопазара да са се намесили и столични играчи. Според служители на реда, не се изключва възможността куршумът в главата на Алфа да е изпратен от пушка с оптичен мерник от жилищна кооперация срещу дискотеката, тъй като уличката там е тясна и кола трудно би набрала скорост, за да избяга.
Засега криминалистите третираха случая като опит за убийство, дело на неизвестни извършители. След смъртта на Алфа вече ще се разследва убийство.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система