Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 05.10.2007 г.
Изгоря до основи кафе "Малибу", оцеляха само жълтите чадъри
Пътен инцидент с кортежа на Любиша Георгиевски стана
Изгоря до основи кафе "Малибу", оцеляха само жълтите чадъри
Любомира ПЕЛОВА
   Изгоря до основи поредното кафе в Перник. Пламъците са изпепелили миналата нощ едно от най-посещаваните заведения в центъра на града - "Малибу". Кафенето, намиращо се на стотина метра от Областната дирекция на полицията и на около 50 метра от сградата на областната и общинската управа на града, е любимо място за местни топадвокати, прокурори, следователи, полицаи, които привечер засядат тук на чаша кафе или чай. Уютно, с огромни чадъри, то е предпочитано от ранна пролет до късна есен и от много млади хора. Собственикът му - Митко Димитров, според запознати е проспериращ млад бизнесмен, занимаващ се с рекламна дейност и търговия.
В Перник вчера се заговори, че към апетитното място в центъра на града проявявали интерес заможни люде, за да вдигнат там по-лъскав търговски обект. Досега сделката била невъзможна, но след пожара тя става напълно реализуема.
Тръгнаха и слухове, че в близост до изпепеленото до основи кафене се предлагала дрога.
Сигналът за огнената стихия в Районната служба "Пожарна безопасност и защита на населението" е подаден около 2,49 часа. На мястото на пожара пристигат два специализирани автомобила. Онеборците установили, че пламъците вече са обхванали цялото заведение. Успели само да спасят съседните павилиони и складово помещение към кафето. От самото заведение обаче са оцелели само една стена и жълтите чадъри на тротоара.
Живущи в съседните блокове твърдят, че около час - час и половина след полунощ се е чул изключително силен гръм. Помислих, че някой спука две гуми наведнъж, разказваше вчера собственичка на апартамент, намиращ се в жилищна кооперация на гърба на кафенето. Според пернишки топадвокат, който живее на метри от заведението и е един от постоянните му посетители, то най-вероятно е подпалено с коктейли "Молотов" от няколко страни, за да изгори до основи, при това сравнително бързо.
Криминалисти от ОДП са били до сутринта на мястото на пожара. Причините за огнения ад все още са в процес на уточняване. Уточнява се и размерът на щетите, който е огромен и по първоначална преценка надхвърля 200 000 лв.
Това е третото заведение, което е обект на палеж в Перник от май месец насам. Най-напред коктейл "Молотов" гръмна в заведение на скандално известния местен бизнесмен Първан Първанов - Перо. Преди четири-пет дни пламна и кафене на ж.п.гарата -"Централ". Според полицията в основата на палежа там бил пиянски скандал. За щастие обаче там щетите бяха минимални. Опожарени умишлено са и десетки леки автомобили в областния център и съседните села, но от ОДП няма информация за нито един разкрит пироман. Това създава напрежение сред населението, ситуацията в града и съседните села става изключително тягостна.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система