Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 15.10.2007 г.
Проф. Добрин Ботев бе убит на шосето за Долна Диканя от товарен камион
"Миньор" продължава напред за купата
Проф. Добрин Ботев бе убит на шосето за Долна Диканя от товарен камион
Любомира ПЕЛОВА
   Товарен камион "Деу Дамас" уби на място в четвъртък вечерта 72-годишния професор Добрин Ботев. Приживе той бе известен с битката, която лично поведе, за възраждане на земеделието в Пернишко и най-вече в Радомирско. Проф.Ботев беше председател на Областния съюз на земеделските кооперации от региона. В продължение на три мандата бе и съветник в радомирския минипарламент. През последния работеше като избраник от квотата на БСП.
За предстоящия местен вот той стана водач на листата на местната коалиция "Време е за промяна" като представител на БЗНС "Александър Стамболийски". Трагичният инцидент се е разиграл около осем часа вечерта. Проф.Ботев се е движел пеша по шосето от Радомир за Долна Диканя, вървейки край пътната лента. Прибирал се е вкъщи от село Друган към Диканя, където живее, когато товарното возило, управлявано от 20-годишния Б.Д. блъснало появилия се в тъмното пред него пешеходец. Ударът е бил толкова силен, че възрастният човек бил убит на място. Възможно е той да е политнал внезапно и да е попаднал под гумите на автомобила, преди младият шофьор да успее да реагира.
Проф. Ботев приживе стана известен и със снимката на ръцете, направена от американски журналист. Фотографията с напуканите длани на бай Добри, както с топло чувство го наричаха радомирци, бе публикувана в световната преса с текст: "Такива са ръцете на професорите в България".
В събота проф. Ботев е погребан в родното му село Долна Диканя.
По трагичния пътен инцидент, при който нелепо загина един от най-добрите земеделски специалисти в региона, продължава работа екип на Областна дирекция на полицията.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система