Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 22.10.2007 г.
Срути се покривът на стар блок в Перник, пет семейства останаха на улицата
Ветераните на "Миньор" надвиха ЦСКА с 2:0
Срути се покривът на стар блок в Перник, пет семейства останаха на улицата
Любомира ПЕЛОВА
   В събота, около 15 часа в пернишкия квартал "Цалева круша" се сринаха покривът и част от стълбището в стар жилищен блок. Според първоначалните данни от огледа са поддали изгнилите греди и конструкция се е срутила върху двата апартамента на последния етаж.Заедно стените им е отнесена и част от стълбището в старата сграда. В едно от жилищата на първия етаж се наложило съседи да вадят инвалид с ампутиран крак с помощта на подвижна стълба. Цяло чудо е, че в момента на срутването в жилищата, особено на последния етаж, не е имало никой и не са загинали хора. Така реално тринадесетте човека от пет ромски семейства, обитаващи блокчето в "Цалева круша" останаха в снежния ден без покрив над главите си. Под руините заедно със събираната цял живот покъщнина останаха затрупани личните им вещи, всички документи, дори животоспасяващи за някои от потърпевшите лекарства. Засега пострадалите ромски семейства са настанени в общинското общежитие в хотел "Зора".
Блокът в "Цалева круша" е бивша минна собственост, включен е в списъка на опасните сгради и е бил предвиден за разрушаване, но обитаващите го ромски семейства през есента отказали да се изнесат, тъй като стаите, които им предлагали за временно настаняване не можели да поберат цялото им имущество.
Пострадалите ще останат в хотел "Зора", докато не им бъдат осигурени други жилища. Това вероятно ще трябва да свърши новата кметска управа.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система