Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 01.11.2007 г.
Полиция и неправителствени организации
Половата активност на българина описват народни умотворения
Полиция и неправителствени организации
Станислава БОЯНОВА
   Проблемът събра в Перник специалисти от столицата и региона
срещу трафика на хора и прането на пари
"Трафик на хора и пране на пари" бе темата на дискусията, която се състоя вчера в Областна дирекция "Полиция" - Перник. В нея взеха участие представители на пернишката фондация П.У.Л.С., столичната фондация "Риск Монитор", Областна дирекция "Полиция" - Перник, Първо РПУ, Второ РПУ, както и на Районните полицейски управления в Радомир, Брезник и Трън.
Поводът за дискусията е Европейският ден за борба с трафика на хора, който се проведе в столицата на 18-ти октомври. Идеята е лично на комисар Франко Фратини, каза говорителят на ОДП - Перник Венцислав Алексов. В рамките на този европейски ден последваха още 10 дни, в които беше представена темата: "Трафик на хора" от Националната комисия за борба с трафика на хора и Министерството на вътрешните работи, допълни Алексов.
Основната цел на вчерашния семинар бе всички заинтересовани организации, които работят по темата да координират своите действия, така че когато се работи по конкретен случай той да може да бъде напълно обхванат. Трафикът на хора и прането на пари не може да бъде една епизодична дейност. Тя трябва да бъде абсолютно постоянна и по нея да работят всички институции и неправителствени организации имащи отношение, категорични бяха специалистите.
На срещата стана ясно, че през деветте месеца на тази година България е вече участвала в 17 специализирани полицейски операции, съвместно със страните от Европейския съюз. Според специалистите темата за трафик на хора и пране на пари е изключително актуална, с оглед предотвратяване и запазване на жертвите от това престъпление.
Представителите на полицията и неправителствените организации обясниха, че трафикът на хора е търговия с човешки същества, независимо от пола и възрастта. Въвеждането на хората в заблуда и експоатация на труда, което довежда до печалба на други лица и може да се дефинира като трафик.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система