Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 13.11.2007 г.
Създават партньорска мрежа, между Пернишка и Ябланичка област.
56-годишен работник загина при нелепа трудова злополука
Създават партньорска мрежа, между Пернишка и Ябланичка област.
Йоана МЛАДЕНОВА
   Вчера бе открит съвместния бизнес форум
Настоящият бизнес форум е заключителен етап на проект "Мрежа за устойчиво развитие", който се реализира от Териториалната организация на научно-техническите съюзи в партньорство с Община Перник и Съюза на инженерите и техниците в Лесковац. Между община Лесковац и Перник има много общи неща, има много проблеми за съвместно решаване. Тази проява е възможност за установяване на контакти между малкия и среден бизнес, предприятитята, неправителствения сектор от двете страни, между общините. На участниците в браншовите бизнес срещи през следващите дни се предоставя възможност за сключване на споразумения за сътрудничество в следващия четири годишен период.
Проекта и провеждания форум са в рамките на програма "Добросъседство" между България и Сърбия. След подписването на споразумения от страна на неправителствените организации от двете страни, в следващите години ще работят по съвместни проекти и по стартиращите в България структурни фондове, за отпускане на средства от еврофондовете. За това информира инж. Ваня Груева- секретар на управителния съвет на Териториалната организация на научно-техническите съюзи - Перник.
Гости на откриването бяха председателя на Общинския съвет на Лесковац Горан Вукадинович, Новица Валчич от Община Власотинци, както и Зоран Милчич от Община Църна трава.
Баха поднесени приветствия към участниците от страна на кмета на Перник Росица Янакиева, от еврокомисаря Меглена Кунева.
Горан Вукадинович благодари за гостоприемството, и отбеляза, че Община Перник е най -близкия и най- скъп съсед, и е естествено двете обшини да вървят и да се развиват заедно. Този форум е първата брънка от веригата за развитите на предприемачеството и бизнеса на двете страни, което ще доведе до още по близки и дългосрочни контакти със съседните държави, каза още Горан Вукадинович.
Участниците бяха поздравени и трогнати от изпълненията на деца от детска градина "Изворче", като инициатор за приятната изненада, беше Дружеството на краеведите-Перник и неговия председател Светозар Захариев. Участниците видяха подготвената презентация на Община Лесковац, чуха за възможностите, които Перник предлага и видяха специално подготвен филм за туристическите възможности, които предлагат общините на територията на Пернишка област.
По прорама форумът продължава на 13,14 и 15 ноември с браншови срещи в Териториалната организация на научно- техническите организации. Утре предстоят срещи на фирми от месо- и млекопреработвателната, селскостопанската сфера, както и на фирми за производство на кожени изделия и козметичната и фармацефтична промишленост.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система