Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 30.11.2007 г.
Разбиха престъпна група, свързана с източването на ДДС в особено големи размери
Неизвестен шофьор уби пешеходец и избяга
Разбиха престъпна група, свързана с източването на ДДС в особено големи размери
Любомира ПЕЛОВА
   137 тома обхваща разследването по дейността й
Близо 20 месеца пернишката Окръжна прокуратура разследва престъпна група, източила близо 8 милиона лв данъчен кредит по ДДС, съобщи окръжният прокурор Пламен Найденов. Делото е от 137 тома, а веществените доказателства по него са събрани в 26 кашона, съобщи прокурор Найденов. Работата по крупната измама е започнала в първите дни април 2006 година и е приключила в средата на ноември 2007 година.
Досъдебното производство е водено по чл.321 ал.1 и ал.2 от НК и по чл.256 от Назателния кодекс. Става дума за дейността на организирана престъпна група във връзка със създаване и използване на счетоводни документи, с които се е целяло фиктивно да се въведат стоки в стокооборота на страната и в крайна сметка да бъде теглен ДДС. В хода на разследването като обвиняеми са били привлечени четири лица, за две от тях са повдигнати обвинения по чл.321 ал.1 от НК, в качеството им на ръководители на престъпна група. Срещу другите двама обвиняеми са повдигнати обвинения по чл.321 ал.2 - това са лицата , явявали се като търговски пълномощници на фирмите и които пряко са осъществявали дейността, свързана с подаването на справки-декларации пред териториалните данъчни поделения в Перник, Враца и Благоевград, поясни прокурор Найденов.
Дейността на престъпната група е доказана и делото е приключено с мнение за внасяне на обвинителен акт в Окръжния съд. Тя е започнала дейността си в началото на 2005 година и е продължила до април 2006 година, като участниците в нея са регистрирали следните фирми: "Ком 2004" ЕООД , "А.Им корект" ООД, СД"Рай 90 - Димитров и съдружие", СД "СЕТ 101 - Костов, Стоянов, Соколов и съдружие", Таб груп" ООД, "Камелия индъстри" ЕООД, "Божилов транс" ЕООД и "БОКО" ЕООД. Фирмите са били регистрирани на имената на социално слаби роми, които са издавали търговски пълномощни, свързани с управление на дейността им.
Двама от обвиняемите са представлявали фирмите пред данъчните органи във връзка с подаването на справки-декларации. Със състяването на документи с невярно съдържание, прокуратурата успя да докаже, че така издадените фактури на дурги фирми свързани с веригите за източване на ДДС са в размер на 7 773 910 лв, уточни окръжният прокурор на Перник Пламен Найденов. Интересното в случая е, че фирмите не са ползвали данъчен кредит, но са дали възможност на други да ползват такъв.
Издавани са фактури на фирми от цялата страна, чиито списък е 118 страници. Четиримата обвиняеми са перничани, със средно образование, официално се водят безработни. До седмица срещу тях ще бъде внесен обвинителния акт и тогава ще бъдат огласени и имената им, заяви прокурор Найденов.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система