Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 03.12.2007 г.
Изправят на съд две банди дилъри на дрога в Перник
"Мината" няма да повишава цената на въглищата за сега
Изправят на съд две банди дилъри на дрога в Перник
Любомира ПЕЛОВА
   Внесоха обвинителните актове срещу хората на Росен Ефремов и Кръстю Кръстев
Пернишката Окръжна прокуратура внесе в съда обвинителните актове срещу две банди, разпространявали наркотици в Перник.
Двете групи са действали независимо една от друга и доказателства за взаимовръзка между тях не са открити, съобщи окръжният прокурор пламен Найденов.
Спрямо тях са водени отделно две производства за документиране на престъпната им дейност.
В центъра на Перник е действала бандата на Росен Ефремов Тончев. Освен него, в нея са влизали още Елтимир Пламенов Евтимов, Пламен Павелчов Любомиров, Тодор Славенков, Стамен Огнянов, Пламен Чолев и Панайот Иванов. Прокуратурата съвместно със следователи и антимафиотите от сектор "Борба с организираната престъпност" към ОДП, е успяла да докаже престъпната дейност на седмината и извършени отделни деяния, свързани с разпространението на наркотици в девет конкретни случая. Изготвен е обвинителен акт и е внесен в съда в Перник за разглеждане. Това е един от най-сериозните случаи на специално създаденото звено за борба с тежките престъпления в Перник, в което влизат прокурори, следователи, криминалисти. Бандата на Росен Ефремов се е славела с изключителната си жестокост при налагане на пазара на дрога, главно хероин в централната градска зона на Перник. Прилагано е насилие дори спрямо младежи, които са успели да се преборят със зависимостта, за да бъдат принудени отново да посегнат към дрогата, съобщи на специална пресконференция при ареста на седмината комисар Димитър Шереметев - директор на оДП в Перник.
Престъпната дейност на групата е документирана и от събраните доказателства по делото е установено, че тя е действала от месец август 2006 г. до 10 май 2007 г.
В кв.Изток пък бе разбита групата, наследила бизнеса с наркотици от показно разстреляния Райко Василев - Кръвта. Неин тартор е Кръстю Кръстев. Тя е действала от началото на 2006 година до началото на 2007. Събраните доказателства са за девет случая на разпространение на наркотици, в два става дума само за държане, поясни окръжния прокурор Найденов. Освен Кръстев в групата влизат още Бойко Славчев, Александър Недялков, Бисер Димитров, Десислав Руменов, Мартин Борисов, Станислав Стефанов, Димитър Гиздов, Борислав Николов и Радостин Седефчов. Двама от бандата ще отговарят пред Темида както за разпространение на наркотици, така и като ръководители на престъпната групировка. Само един от обвиняемите може да се размине с по-леко обвинение - за държане на дрога, тъй като не са намерени конкретни доказателства за участие в престъпна групировка, уточни прокурор Найденов.
НК предвижда за участниците в бандата от 3 до 10 години по чл 321, ал.3 т.2, а за ръководителите на престъпната група - по чл.354 А ал.2 чл.1 т.1 от 5 до 15 години и глоба от 20 до 100 хиляди лева.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система