Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 04.01.2008 г.
Идват осем милиона лева за довършване на новото депо за отпадъци в Перник
Избират кметове в седем села на Пернишко
Идват осем милиона лева за довършване на новото депо за отпадъци в Перник
Любомира ПЕЛОВА
   Продължава и строителството на градския колектор
8 милиона лева ще вложи правителството в замразеното строителство на депото за твърди битови отпадъци в Перник, информира областният управител Иван Димитров. Той посочи, че министърът на околната среда и водите Джевдет Чакъров е гарантирал, че изграждането на обекта ще продължи, а финалът ще бъде сложен в края на новата 2008г.
Строежът на модерното сметище започна по линия на европейската програма ИСПА, но съдебни спорове за собствеността на терена осуетиха изпълнението. Депото бе извадено от програмата, а парите за него бяха пренасочени към други обекти. Съгласно споразумение с Европейската комисия държавата поема финансовите ангажименти по завършването му.
През март 2007 г. Джевдет Чакъров гарантира, че модерното депо ще бъде готово до тази есен. Тогава той обяви, че в началото на април ще бъде обявена процедура за избор на нова фирма изпълнител, която ще изгради не две, а четири клетки от сметището.
Министър Чакъров обеща още, че ще започне и работа по рекултивацията на шламохранилището в кв. "Калкас", което е една от горещите екологични точки на Перник. Години наред то тормози жителите на четири квартала - "Калкас", "Тева", "Изток" и "Мошино". Когато водното огледало върху утайника се изпари, и при най-малкия полъх на вятъра над две трети от областния град се изсипват тонове фин черен прах, създаващ сериозни дихателни проблеми най-вече за децата и старите хора. Перник е сред водещите селища в страната по ръст на заболяванията на дихателната система. Сега шламохранилището поетапно ще бъде засипвано, ще бъде определен терен за ново подобно съоръжение, където ще се изсипва утайката от преработката на въглищата в ТЕЦ "Република".
Друг важен за региона обект, по който продължава работата, е главният градски колектор, заяви Иван Димитров. Губернаторът съобщи, че за 2008 г. за съоръжението ще бъдат осигурени нужните средства. _Строителните работи ще позволят новият колектор да излезе от границите на кметство"Изток" и да продължи до квартал "Църква".

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система