Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 11.01.2008 г.
Четиримата перничани, източили почти 8 млн.лв. от ДДС, се признаха за виновни
Звонци и чанове ще ечат за здраве и берекет в Пернишко
Четиримата перничани, източили почти 8 млн.лв. от ДДС, се признаха за виновни
Любомира ПЕЛОВА
   Измъкнаха се с условни присъди след споразумение с прокуратурата
Приключи делото срещу четиримата перничани, срещу които Окръжна прокуратура внесе обвинителен акт в съда заради издадени кухи фактури на фирми за "източване" на ДДС за близо 7 милиона и 774 хиляди лева.
Те са се признали за виновни по повдигнатите срещу тях обвинения и са сключили споразумение с държавното обвинение, отървавайки се само с условни присъди. Двама от тях, които са били "мозъкът" на далаверата - Николай и Явор, са наказани с две години лишаване от свобода, с четиригодишен изипитателен срок. Третият участник в престъпната групировка - Ивайло, е осъден на година и половина затвор с 3 години изпитателен срок, последният - Явор, е получил най-мекото наказание - само 10 месеца лишаване от свобода, също условно, като и при него изпитателният срок е три години.
Престъпната група е извършвала дейността си от началото на 2005 г. до 16 април 2006 г. Изготвяни са счетоводни документи, даващи възможност в страната фиктивно да бъдат внасяни стоки и така да се тегли ДДС - кредит.
Регистрацията е направена на фирми, водещи се на имената на социално слаби граждани, предимно от ромски произход. Те са издавали търговски пълномощни, свързани с управлението на дейността на фирмата. Двама от обвиняемите са представлявали фирмите пред данъчните органи за подаване на справки-декларации.
Участниците са регистрирали фирмите"Ком 2004"ЕООД,"А.И. Корект", СД"Рай - 90 - Димитров и съдружие", СД"К.С.С. и съдружие","Таб груп"ЕООД,"Камелия индъстри","Божилов транс"ЕООД,"Боко"ЕООД, съобщи след внасянето на обвинителния акт окръжният прокурор Пламен Найденов. Посочените фирми не са ползвали данъчен кредит, но са дали възможност други да ползват, уточни още той. Те купували цигари, а продавали зеленчуци или строителни материали при фиктивни сделки. Извършителите са на възраст между 24 и 38 години, със средно образование, безработни, неосъждани.Не са били известни и на данъчните органи. Близо 20 месеца пернишката Окръжна прокуратура е разследвала групировката. Делото е от 137 тома, само доказателственият материал по него е запълнил 26 огромни кашона. Работата по крупната измама е започнала в първите дни на април 2006 година и е приключила в средата на ноември 2007 година. Към групировката бе предявено обвинение по чл. 321 ал.1 и ал.2 от НК и чл.256 от НК.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система