Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 25.01.2008 г.
Вещи лица отнесоха глоби от 200 лв за провалено дело
Дишаме въздух пет пъти по-замърсен от нормалното
Вещи лица отнесоха глоби от 200 лв за провалено дело
Любомира ПЕЛОВА
   Разпитите на свидетелите по "докторския" процес само в тяхно присъствие
Глоби от по 200 лева отнесоха петте вещи лица, в чието присъствие трябваше да се извърши разпитът на свидетелите по т.н. "докторско" дело, тъй като нито едно от тях не се яви на съдебното заседание вчера в Пернишкия окръжен съд.
Така процесът срещу д-р Стефан Илиев, бивш шеф на хирургичното отделение в Радомир и колегата му д-р Цветан Георгиев, който в момента е и общински съветник, боксува вече трети месец. Медиците са обвинени в причинена смърт на пациент поради немърливо изпълнение на служебните им задължения през 2007 година.
Починалият А.М. е бил откаран в радомирският ЦСНМ на 17 октомври от колеги заради силни болки в корема, които получил по време на работа. Д-р Георгиев го приел в хирургичното отделение със съмнение за спукана язва. След направените изследвания поставил диагноза "остър панкреатит" и назначил лечение. След като състоянието на пациента се подобрило, лекарят решил, че няма нужда от операция. Ден по-късно минал на визитация заедно с колегата си д-р Илиев, по това време шеф на отделението. Без да преглежда болният, той попитал само колегата си дали пациентът е здравно осигурен. Извършената проверка показал, че има пропуснати 8 вноски, които трябвало да пхлати работодателят. Медиците предложили на пациента бъде изписан и той приел.
Въпреки домашното лечение, радомирецът продълъжил да се чувства зле, но не желаел да влезе отново в стационара заради пропуснатите осигуровки.
Сестра му - Галина Савова, която е и граждански ищец по процеса, уредила при свои познати да бъде лекуван в Сандански, но на път към южния град А.М. починал. Ау топсията установила, че смъртта е настъпила от остра сърдечна и дихателна недостатъчност от тромбози, причинени от патологични промени в коремната кухина и перитонит.
Въпреки че на предишното съдебно заседание бе решено в новите призовки на вещите лица да бъде вписано специално, че неявяването им в съда няма да позволи на процеса да бъде даден ход, тъй като разпитът на свидетели трябва да стане в тяхно присъствие, вчера нито едно от тях не присъстваше на делото. Не е представен и документ, който да посочи уважителните причини за отсъствието на Николай Яръмов, Владимир Тасев, Ана Еленкова, Стойчо Раданов и Станислав Христов.
Още след внасянето на обовинителиня акт срещу двамата медици управителят на общинската болница в Радомир д-р Асенов заяви, че колегите му са невинни - няма как пациент да е изписан заради липсващи осигурповки, след като той идва от Бърза помощ. Д-р Цветан Георгиев е отличен специалист, наскоро той извърши успешна операция на 101-годишен старец, спасявайки живота му.
Ако присъдата срещу двмата лекари е осъдителна, болницата ще я обжалва. Ако обаче бъдат оправдани, д-р Асенов е категоричен, че ще съди за клевета сестрата на починалия. На всяко съдебно заседание той е в зала, давайки морална подкрепа на колегите си.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система