Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 29.01.2008 г.
Ураган със скорост над 100 км в час остави без ток десетки села
Седем коли се нанизаха при верижна катастрофа
Ураган със скорост над 100 км в час остави без ток десетки села
Любомира ПЕЛОВА
   Стихията вилня в целия Пернишки регион
Ураганен вятър, вилнял със скорост над 100 км в час, наруши сериозно нормалния ритъм на живота в цяла Пернишка област, съобщи на вчерашното спешно събиране на Областния съвет за сигурност и управление при кризисни ситуации губернаторът Иван Димитров. Без ток вчера сутринта са осъмнали десетки села по поречието на Струма.
Най-тежка е била обстановката в Радомирска община, където без ел.захранване са петнадесет села. Три аварийни групи са изпратени там, за да го възстановят,в късните следобедни часове токът е бил пуснат, съобщи вчера областния управител. Вчера на тъмно осъмнаха и четири села в община Ковачевци. Заради нестихващия вятър около обяд обстановката там се е усложнила. Освен стоварилия се върху къща електрически стълб в Калища, който почудо не е предизвикал и по-страшна трагедия, през деня се оказали счупени още два и целият район към 16 часа вече се оказа без ел.захранване.
В следобедните часове проблеми с тока се появиха и в Земенска община, която осъмна сравнително спокойна. Малко след 15 часа обаче и в самия общински град, и в селата Горна и Долна Врабча вече електрозахранването беше нарушено, съобщиха от областната даминистрация.
Критична е ситуацията в Брезнишко, където в района на село Кривонос стихията е съборила стълб и скъсала проводниците на 20-киловолтов далекопровод за ниско напрежение. Скъсани проводници и нарушения в захранването има по мрежата на 110-киловолтовия далекопровод за високо напрежение, стана ясно на вчерашното спешно заседание на Областния съвет по сигурност и управление при кризисни ситуации. Без ток осотана вчера и ловния дом "Витошко" над село Студена.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система