Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 06.03.2008 г.
20-годишно момиче загина, друго е в кома след катастрофа
Четвърти ден гори сметището в Перник,обгазяване грози три квартала
20-годишно момиче загина, друго е в кома след катастрофа
Любомира ПЕЛОВА
   Липсата на опит и несъобразена скорост в основата на ПТП-то
Тежка катастрофа потресе две села.Трагедията се е разиграла на главната улица "Черни връх" в Рударци завчера, около 16,20 часа. Загиналата Лора Панайотова на 20 години и връстничкатата й Петя Петрова са пътували от съседното село Кладница, откъдето са редом девойките, с "Фолксваген Голф" към Перник. Шофирала е Лора, която е имала книжка едва от няколко месеца, заяви вчера директорът на ОДП - Перник комисар Димитър Шереметев. Той е бил на мястото на разигралата се трагедия заедно с областния управител Иван Димитров.
Слабата квалификация на водачката и несъобразената с пътните условия скорост, според шефа на пернишката полиция, са причинили тежката катастрофа. За трагичния случай думата са си казали и лошото състояние на пътя, острия завой, на който е станало ПТП-то, високият тротоар там и голямата денивелация, обясни комисар Шереметев. Ситуацията се усложнила от паркиран неправилно на платното автомобил. Лора се е опитала да го заобиколи, но видяла срещу себе си идваща друга кола и прибирайки се в платното, не овладяла Голфа. Дясната гума захапала високия тротоар, предницата на колата била вече на него, но задницата не могла да се качи и останала на платното.Младата водачка изпуснала управлението на колата, която се ударила странично в бетонен стълб. Шосето, поясниха местни хора, там е в лошо състояние и е почти винаги мокро, което е допринесло допълнително за ситуацията. Ударът в стълба е бил изключително силен и е смазал, дясната страна на колата. Двете момичета са закарани в МБАЛ "Рахила Ангелова" , където започнала битката за живота им. Въпреки това Лора починала. В отделението за реанимация се борят да спасят Петя, която в кома,с изключиелено-тежки черепно мозъчни контузии.Вчера спешно са извикани консултанти от Военно-медицинска академия.
Директорът на полицията Шереметев вече е рзговарял с областния управител на Перник Иван Димитров да се вземат мерки за скосяване на опасната отсечка от шосето, за да се намали денивелацията, която създава предпоставки за пътни инциденти в този район.



Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система