Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 20.03.2008 г.
С хляб и сол посрещнаха перничани президента Георги Първанов
Подходът за признаването на Косово "в пакет" е разумен
С хляб и сол посрещнаха перничани президента Георги Първанов
Екип на "Съперник"
   Държавният глава участва в дискусиите за бъдещето на общината
По стародавен български обичай перничани посрещнха с хляб и сол своя най-имнит съгражданин - държавният глава Георги Първанов и го обсипаха с цветя.
Първи "добре дошъл" му казаха кметът Росица Янакиева и областният управител Иван Димитров. Градоначалникът прие в кабинета си високия гост, който бе придружен от министъра на МРРБ Асен Гагаузов и зам.министъра на МОСВ Чавдар Георгиев. Бъдещето на района и най-вече проекта за изграждането на индустриална зона за високи технологии обсъждха те заедно с народните представители от БСП Ангел Найденов, Ненко Темелков и д-р Симеон Василев и председателя на местния минипарламент Добри Митрев.
По-късно дискусиите се пренесоха в конферентната зала на Двореца на културата, където в разговорите се включиха и представителите на бизнеса.
Кметът Янакиева запозна подробно гостите с идеята за развитието на високотехнологичните производства, предимствата на Перник за реализирането на подобен проект и влиянието, което би оказал той върху бъдещото развити на града и общината.
Цялостната картина за днешния и бъдещия ден и приоритетите, които се решават в краткотраен и по-дълготраен аспект представи областният управител Иван Димитров.
Изкоментирани бяха и най-тежките проблеми на Перник и региона, които трябва да бъдат решавани приоритетно.
По-късно държавният глава участва в откриването на нова спортна зала в ПТГ "Юрий Гагарин", срещна се със спортни деятели от града и обсъди с тях възраждането на старата спортна слава на Перник.
В следобедните часове президентът Първанов участва в разговорите с експерти за възстановяване на кулурно-историческите традиции в града и специално за възстановяване на театъра. Коментирани бяха поддръжката и експонирането на находките от крепостта "Кракра". По време на срещата бе представена и книгата на Антон Дончев "Трите живота на Кракра".

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система