Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 27.03.2008 г.
Пернишки ученици смаяха всички на Фолклорния конкурс "Орфеево изворче"
"Съперник" грабна театралния приз "Феникс" за медийно партньорство
Пернишки ученици смаяха всички на Фолклорния конкурс "Орфеево изворче"
Христина ДЖЕЛЕПОВА
   В края на миналата седмица пернишки ученици от 4-то ОУ "Климент Охридски" смаяха комисията на престижния фолклорен конкурс в Стара Загора "Орфеево изворче". Те се представиха най-добре сред 2300 участници от цяла България. Заради нашите таланти организаторите на конкурса са раздали шест награди вместо предвидените три. Децата участват за първа година на 8-мия национален фолклорен конкурс за певци, инструменталисти, групи, оркестри, хорове и ансамбли.
Надпреварата в Стара Загора е с най-висок статут от всички фолклорни конкурси, които се провеждат в страната и единствен дава подобни призове. Състезателите не получават медали, а Лирата на Орфей. Участниците са разделени на две категории - професионална и любителска.
В музикалните отличия пернишкият акордеонист Мартин Бадалян е грабнал Бронзова Лира. С него се е явил и акордеонен квартет, които спечелил само грамота, защото участниците са над 18-годишна възраст. Гайдарът Владислав Стоилов е награден със Сребърна Лира и станал единствения участник над 18 години, получил отличие, защото е блеснал сред всичките останали 27 кандидати, информираха от институцията.
В конкуренция от 54 певици перничанката Ралица Кирилова от 4-то ОУ която е най-малката участничка , спечели Бронзова Лира.
Боряна Василева, Росица Величкова и Мария Илиева грабнаха първите три награди за пеене.
Според ръководителя Кирил Методиев, след изпълнението на трите перничанки журито не знаело как да постъпи и кой да вземе първото място. Перничани са вдигнали летвата на конкурса многократно е мнението на всички.
Лора Сачанска от същото учебно заведение пък спечели Златна Лира в категориите на самодейните състави.
Нашите изпълнители са представили граовски песни. Условоето е изисквало да се изпълни една бавна и една бърза песен и получените призове сами доказват как са представени те и таланта на учениците ни.
Възпитаниците на 4-то ОУ "Климент Охридски" в Перник ще участват и на друг конкурс - "Орфеева дарба" в тази неделя, който ще се проведе в София.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система