Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 08.04.2008 г.
Профилакториумът получи акредитационна оценка "Много добър" от Министерството
СРС"Подкрепа" подкрепи исканията на работещите в "ЧЕЗ Разпределение"
Профилакториумът получи акредитационна оценка "Много добър" от Министерството
Йоана МЛАДЕНОВА
   Само тук в областта се прави рехабилитация при заболявания на периферната нервна система
Специализираната болница за долекуване, продължително лечение и рехабилитация, известна сред перничани и жителите на областта като Профилакториум, е преминала акредитационната процедура успешно. За това информира управителят на здравното заведение д-р Боян Богданов. Той съобщи, че комисията назначена от Националния акредитацинен съвет е извършила своята проверка за времето от 19-ти до 23-ти ноември миналата година. Защитата на оценката направена от акредитационната комисия е била в началото на февруари 2008-ма година. Със заповед № РД 01-200 от 26.02.2008г., подписана от министъра на здравеопазването проф.Радослав Гайдарски, е дадена оценка за лечебното заведение "много добър" за период от 4 години. В средата на срока е вероятно да бъде извършен одит от страна на Акредитационния съвет. Това се прави за лечебни заведения получили оценки "много добър" и "отличен" по време на акредитационната процедура.
Получената висока оценка за пернишкото лечебно заведение, е дала възможност за по-лесно подписване на договора с Регионалната здравноосигурителна каса, уточни д-р Богданов. Това се дължи на факта, че вече е в сила изискването здравната каса да подписва договори със здравни заведния, които при своята акредитация са получили оценка по-висока от "лоша". По този начин договарянето за финансиране на дейности по клинични пътеки се обвързва с оценката на здравните заведения. Д-р Боян Богданов информира, че СБДПЛР-Перник е сключила договор за финансиране по 5 клинични пътеки. Те са за рехабилитация на инфаркт на миокарда, след сърдечно-съдови операции, при заболявания на централната / предимно рехабилитация на инсулти и мозъчно-съдова болест/ и периферната нервна система, както и рехабилитация и физиотерапия при заболявания на опорно-двигателния апарат. За последните състояния например в тази клинична пътека е включено лечението на близо 200 диагнози, каза д-р Богданов. Профилакториумът е останал и единственото място в областта, където се провежда рехабилитация при заболявания на периферната нервна система, уточни той.
Лечебното заведение разполага с капацитет от 120 легла и висококвалифициран медицински персонал, като положителната оценка е атестат за качеството на тяхната работа.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система