Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 14.04.2008 г.
Премиерът Станишев инспектира строежа на магистрала "Люлин"
Гагариници празнуваха в петък
Премиерът Станишев инспектира строежа на магистрала "Люлин"
Любомира ПЕЛОВА
   "Мапа Чингиз" се справя добре, възможно е да бъде пусната предсрочно,похвали той строителите
Премиерът Сергей Станишев и министърът на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов, заедно с пернишките депутати от "Коалиция за България" Ненко Темелков и д-р Симеон Василев, областният управител Иван Димитров и кмета на Перник Росица Янакиева вчера бяха на проверка, чиито обект бяха строителните работи на автомагистрала "Люлин" в отсечката между пътен възел Люлин и пътен възел Даскалово. Проектът е от изключителено значение и ние с министър Гагаузов ще продължим да го държим под близък контрол, държа новият аутобан да бъде завършен колкото може по-бързо, защото той ще облекчи движението и към Югозападна България и вътре в самата столица. Магистрала “Люлин” ще позволи да се пренасочи тежкотоварният трафик от Владя и Княжево към Перник. Доволен съм от хода на строителните работи до момента и мисля, че има възможност пусковият срок на магистрала "Люлин" не само да бъде спазен, но и новото пътно съоръжение да бъде пуснато предсрочно, заяви в края на обиколката вчера Сергей Станишев.
По думите на премиера АМ "Люлин" е уникална. "След "Хемус" това е най-сложната като строителство магистрала", отбеляза Станишев. Той припомни, че 1/3 от "Люлин" ще бъдат мостови съоръжения и два тунела. "Тази магистрала ще е в помощ и на община София, която смята, че правителството не прави достатъчно. Мисля, че това оправдава тази теза", коментира Станишев.
Министър-председателят направи символичната първа копка на аутобана в края на януари м.г. Общата стойност на проекта е близо 142 млн. евро. 75% от средствата са от програма ИСПА на ЕС, а 25 на сто са от държавния бюджет.
Автомагистралата ще бъде с по 2 ленти за движение в едната посока с проектна скорост от 100-110 км/ч. "Люлин" е част от общоевропейските транспортни коридори №4 и №8, а общата й дължина е 19 км. Ще бъдат изградени три тунела, 26 моста и виадукти, 3 пътни възела и укрепителни стени. Построяването на автомагистралата ще улесни движението на хора, стоки и услуги по коридор №4 и в югозападната част на София, с което значително ще намалее натовареността в столицата.
В момента пропускателната способност по направлението Север-Юг на територията на София-град и област Перник, което преминава по пътя Е-79, е намалена поради нарасналия автомобилен трафик. С новата автомагистрала част от движението ще се изнесе извън Владайското дефиле. Това ще улесни пътуването от София към Перник през квартал "Княжево" в столицата.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система