Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 15.04.2008 г.
Рекордьор - редивист с присъда за изнудване отпреди девет години
"Миньор" записа поредна загуба в София от "Академик"
Рекордьор - редивист с присъда за изнудване отпреди девет години
Любомира ПЕЛОВА
   Три години и половина решетки за Шекеро заради рекет на фотограф
Пернишки рецидивист - рекордьор по ефективни присъди, вчера се сдоби с още една, след като състав на Пернишкия Окръжен съд го призна за виновен за рекет. Три години и половина лишаване от свобода и 150 лв е назанието, което бе наложено на 56-годишния Александър Огнянов - Шекера за изнудването, обект на което е бил известния пернишки фотограф Петър Борисов.
Произнесената вчера присъда е по реда на съкратеното съдебно производство. Тя е 14-та поред в богатата пандизчийска биография на Огнянов. В момента той изтърпява ефективна присъда на Софийски районен съд от 4,6 години заради извършен грабеж и бе доведен под конвой и с белезници в съдебната зала, където демонстрира добро познаване на юридическата терминология.
Парадоксалното във вчерашния процес бе, че той е свързан с престъпление, извършено преди девет години. Шекера изнудвал Борисов заради сделка с фотоапарат със съмнителен произход за 160 000 неденоминирани лева, заплашвайки и семейството му, и самия него с рязане на уши. Престъплението тогава е извършено в условията на опасен рецидив, тъй като по това време рекетьорът вече и имал ефективна присъда за друго тежко умишлено престъпление, наказанието за година е било лишаване от свобода за срок по-голям от една година.
Докато прокуратурата работела по случая, Огнянов успял да изчезне. Издирването му не дало резултат и делото било прекратено. Веднага след получена в обвинението информация, че Шекера се намира в затвора, изтърпявайки наказание по друго престъпление, делото е възобновено и приключено вчера.
Огнянов направи истинско представление в съдебната зала, декларирайки пред окръжния прокурор Пламен Найденов и съдия Красимир Петков готовността си да се раздели окончателно и завинаги с нарушенията на закона. Надявам се, че това е последната ми среща с вас и изобщо с органите на правораздаването, заяви Шекера, обяснявайки, че от стората му присъда са останали за изтърпяване още около година и три месеца, но чака помилване. Излизам от затвора и ставам почтен човек, още повече, че съм много болен, освидетелстван съм и от ТЕЛК, редеше сърцераздирателно рецидивиста.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система