Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 16.04.2008 г.
Социалните работници в Пернишко получиха отлична оценка
Пернишките парапланеристи разбиха конкуренцията в Косово
Социалните работници в Пернишко получиха отлична оценка
Йоана МЛАДЕНОВА
   Без тях не могат бедни и болни
На 15-ти април социалните работници от целия свят се обединяват, за да отпразнуват заедно Втория Световен ден на социалната работа. Целта на това годишно събитие беше да се популяризира приноса на социалната работа за обществото и да стане част от един непрекъснат диалог с всички партньори за това как предизвикателствата, свързани със социалните условия, могат да бъдат посрещани от отделните общности. Основната тема на Втория Световен ден на социалната работа бе "Социалната работа - изграждане на един различен свят", по инициатива на Международната федерация на социалните работници - глобална организация на социалните работници с представителства в 84 страни в света, сред които и България.
Социалната работа е допринасяла и продължава да допринася за ясната реакция към икономическите и социалните промени и да оказва подкрепа на уязвими общности и хора. Тя подпомага социалното благосъстояние на отделни хора, групи или общности, стимулира общественото сближаване в периоди на промяна и подкрепя и защитава уязвимите членове на общността, като работи в партньорство със самите потребители на социални услуги, общности и други групи. Социалните работници помагат на отделни хора, семейства и общности, които не могат да се справят с предизвикателствата и по този начин влияят положително в развитието на техния живот. Социалните работници имат съществен принос за стимулирането на социалното сближаване, както чрез превантивни действия, така и чрез тяхната реакция към социалните проблеми. Ето защо социалната работа е една инвестиция в сегашното и бъдещото благосъстояние на нашите общности.
По този повод директорът на Регионалната дирекция "Социално подпомагане" Перник Александър Ненков информира, че в регионалното звено е получено поздравление от Изпълнителния директор на Агенцията за социално подпомагане Гергана Дрянска по случай празника. Той информира, че към този момент в областното звено работят 8 души. Общински дирекции "Социално подпомагане" функционират в Перник, Радомир и Трън, а разкрити отдели има в Брезник, Земен и Ковачевци. Александър Ненков подчерта още, че на практика цялата работа, която е делегирана по закон на социалните работници се извършва в местните звена, а регионалната дирекция има по-скоро контролни функции.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система