Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 29.04.2008 г.
Драгановеца влезе в затвора за престъпление от 1999 година
Кончерто Антико гостува на перничани
Драгановеца влезе в затвора за престъпление от 1999 година
Любомира ПЕЛОВА
   Бизнесменът сам се предал в Прокуратурата
Приключи съдебната епопея на Стоян Кръстев - Драгановеца, съобщи директорът на пернишката Дирекция на полицията Димитър Шереметев.
През юли 2007 година 45-годишният Стоян Кръстев е обявен за национално издирване. Той трябваше да влезе в затвора на 13 август м.г.заради потвърдена осъдителна присъда от Върховния касационен съд. Драгановеца трябва да изтърпи наказание от 3 години лишаване от свобода при първоначален общ режим за незаконно притежание на наркотици и оръжие. След като месеци наред Кръстев се укриваше, миналата седмица сам се е предал в Пернишката окръжна прокуратура, съобщи окръжният прокурор Пламен Найденов и е преведен в затвора за изтърпяване на ефективната присъда.
Наказателното производство срещу Стоян Кръстев-Драгановеца бе образувано през далечната вече 1999 г. - за незаконно притежание на оръжие и дрога, и приключи на 13 август 2007 г. с тригодишната присъда на Драгановеца, потвърдена от Върховния касационен съд.
Според материалите по това дело, през 1997 г. Стоян Кръстев наема няколко селскостопански постройки в трънското село Лялинци, откъдето е родом, за да отглежда животни. През януари 1999 г. той връчва на своя "наместник" във фермата чанта с "някакво оръжие" и му нарежда да я пази като очите си, докато не си я прибере обратно.
Човекът, като добросъвестен служител, отнесъл чантата в дома си и в продължение на девет месеца грижливо я съхранявал. Накрая обаче не издържал и разказал на свой близък, служител в органите реда, за съдържанието на чантата. Веднага било уведомено и ръководството на тогавашното РДВР - Перник. Следва разработка срещу Драгановеца, която приключва на 18 ноември 1999 г., когато антимафиоти от НСБОП, РЗБОП-Перник и следователи от Специализираната следствена служба "въоръжени" с необходимото разрешение за обиск, атакуват фермата на Кръстев в с. Лялинци.
и намират 7 плика с хашиш, амфетамин и фенетелин на обща стойност 24 588 г. марки, зареден картечен пистолет "Скорпион" със заглушител; ловна карабина "Арсенал" с изпилен сериен номер; ръчен гранатомет "Кастьор" и пет 40-милиметрови гранати "ВОГ - 25"; един чифт полицейски белезници; 28 кг взривно вещество ("Амонит - 6"); оръжейна паста, четка и шомпол; над 150 патрона.
Делото сеточи по различни инстанции близо шест години, по това време Драгановеца нашумя с отвличането на фолкдивата Тони Дачева, за което получи наказание пробация.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система