Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 15.05.2008 г.
Дванадесет години затвор за изнасилвач на 13-годишно дете
Димитър Ралев - трети на "Албания оупън" във Вльора
Дванадесет години затвор за изнасилвач на 13-годишно дете
Любомира ПЕЛОВА
   Наказанието е с първоначален строг режим на изтърпяване
Дванадесет години затвор при първоначален строг режим на изтърпяване е наказанието, което състав на Пернишки окръжен съд наложи на 16-годишния Таир Мехмедов от Костинброд. Срещу него бяха повдигнати три обвинения - за блудство, изнасилване и грабеж на 13-годишна перничанка.
Престъплението бе извършено на 5 ноември 2007 година в Перник.
Оа 05.11.2007 г. оршено на 5 ноември 2007 година в Перник. обвинения - за ието, което състав на Пернишки окръжен съд, предсеколо 13 часа непълнолетният, но можещ да разбира свойството и значението на постъпките си и да ги ръководи Таир нападнал девойчето, което по това време не е имало навършени 14 години.Циганинът запушил устата на момичето, влачил го, блъскал го, душил го, докато то не загубило съзнание. След това започнал гаврите с него. На закритото съдебно заседание прокуратурата е изнесла потресаващи подробности по блудствените действия и самото изнасилване на малката М.С. Като капак на всичко в края на кошмара костинбродчанин дори ограбил детето, отмъквайки му мобилен телефон, сим-карта, малка иконка,ключове, други лични вещи, дори шоколадовата вафла, която носела перничанката в себе си.
Девет години лишаване от свобода при първоначален строг режим на изтърпяване е наказанието, което съдът наложи на Таир Мехмедов за изнасилването, придружено със средна телесна повреда. За извършените блудствени действия бе наказан с пет години затвор, за извършения грабеж, докато детето е било в безсъзнание, наказанието бе шест години решетки. Съдът определи общ размер на наказанието за трите престъпления от девет години.
На основание чл.24 от Наказателния кодекс към тях бяха прибавени още три години. Така общото наказание достигна 12 години лишаване от свобода при първоначален общ режим на изтърпяване.
Родителите на съсипаното пернишко момиче, които бяха конституирани като частни обвинители и граждански ищци, предявиха граждански искове за претърпените от детето им и тях самите страдания за по 10 и 12 000 лв срещу Таир и майка му Албена,с чието съгласие е действал насилникът на малкото девойче.
Съдът определи обезщетение от 8000 лв за момичето и 5000 лв за родителите й, които трябва да изплати Таир. Майка на осъдения ще трябва да изплати 6000 лв на девойчето и 3000 лв на родителите му. Таир и майка му трябва да изплатят и направените разноски по делото на пострадалото момиче и семейството му, както и на самата съдебна институция.
От наложеното наказание ще бъде приспаднато времето от 6 ноември 2007 година насам, през което подсъдимият е поставен под стража до окончателното влизане на присъдата в сила. Тя подлежи на обжалване в 15-дневен срок пред Софийски апелативен съд.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система