Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 08.07.2008 г.
Магистрални бандити отмъкнаха 4 500 евро от гурбетчии на Е-79
Волейболистките на "Миньор" с четвърта загуба в Казанлък
Магистрални бандити отмъкнаха 4 500 евро от гурбетчии на Е-79
Любомира ПЕЛОВА
   Грабеж пак край Долна Диканя прати трима в затвора
Семейство, прибиращо се от гурбет в Гърция, стана първата за това лято жертва на магистрални бандити в Пернишко. Нападението е извършено завчера на магистрален път Е-79 , около 6,30 часа сутринта."Ситроен" с гръцка регистрация спрял за почивка на отбивка , недалеч от радомирското село Долна Диканя. Магистралните бандити вероятно са били привлечени от задграничните табели френското возило, което всъщност е собственост на прибиращо се от гурбет в южната ни съседка семейство от Силистра. Изникналите "от нищото" мародери изненадали уморените пътници, разбивайки задното стъкло на автомобила. Докато 39-годишният шофьор В.М. и съпругата му се отърсили от шока, предизвикан от набега на мародерите, бандитите грабнали оставената до задното стъкло дамска чанта и изчезнали. Гурбетчииите се простили с 4500 евро, златни накити - обеци, пръстени, верижки, чиято стойност е в процес на уточняване, задграничните паспорти на семейството.
Специализирана група, съставена с нарочна заповед на директора на пернишката ОДП Димитър Шереметев, вече работи по случая. Има вече и някакави съмнения за авторите на грабежа, надяваме се те бързо да бъдат задържани, информираха полицаи.
Най-тежкият грабеж на Е-79 в Радомирско стана на 4 юни 2004 година, когато двамата братя Георгиеви - Румен на 25 години и Асен на 21, и техният авер Стоян Пламенов на 27 години, нападнаха с брадва румънският гражданин Балта Йоан Кузмин, пътуващ със съпругата и двете си деца. Инцидентът тогава също стана на отбивка близо до бензиностанция в района на село Долна Диканя. Мародерите, маскирани като полицаи, бяха пребили румънеца пред очите на семейството му и му отмъкнаха семейни бижута за близо 6 000 лв. Асен и Стоян бяха осъдени по чл. 198 на Наказателния кодекс, Румен получи наказание по чл. 199 от НК , тъй като той бе нарочен за организатор на нападението на румънско семейство, а престъплението извърши само два месеца след излизането му от затвора, където вече бе изтърпял ефективна присъда за аналогично престъпление.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система