Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 28.08.2002 г.
100 корена канабис изскуба полицията
“Въглища” купи р-к “Бела вода”
Братче заби отвертка в главата на сестра си
Зърнопроизводители преградиха Е79 при Долна Диканя
100 корена канабис изскуба полицията
Яна ТОДОРОВА
   Голямо количество канабис бе открит и изкоренен при полицейска акция в Радомирско вчера, съобщи говорителят на РДВР Венцислав Алексов. Наркотичното вещество бе прибрано вчера следобед в двора на пернишката полиция, откъдето ще бъде извозено и унищожено.
В операцията по изкореняването на наркотика са участвали служители от звено “Наркотици” при сектор “Криминална полиция” и техни колеги от Регионално звено “Борба с организираната престъпност” към РДВР. Те открили и изскубали около 100 корена зелена листна маса, която била открита в землището на село Беланица, община Радомир. При направения полеви тест се оказало, че тревата реагира на канабис. Част от нея ще бъде изпратена за химическа експертиза, която ще потвърди резултата от полевите проби.
Наркотикът е открит в земеделска земя, която не се стопанисва от никого. Поне до вчера следобяд не беше установен собственикът на нивата. В случай, че такъв се открие, той ще бъде подведен под отговорност съгласно Наказателния кодекс. Член 354, ал. “а” предвижда за подобен род деяния лишаване от свобода до 15 години и глоба в размер на 150 хиляди лева.
Акциите на местната полиция за откриване и унищожаване на канабис ще продължат и занапред, категорични са от РДВР. През миналата и по-миналата година при подобни операции бяха унищожени големи количества от наркотика. Тогава трева беше намирана в земеделски ниви в села в Брезнишко, Радомирско и Трънско.
Борбата с канабиса е важна, тъй като голяма част от учениците и младежите, които опитват или употребяват наркотични вещества, посягат именно към него. От друга страна той е първата крачка към пристрастяването към хероин и друга твърда дрога. Борбата на местните полицаи за ограничаване употребата на наркотични вещества е свързана и с редица превантивни мероприятия, каза говорителят на РДВР Венцислав Алексов. Сред превантивните дейности са срещи с ученици, разговори и запознаване с вредата от посягането към дрогата.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система