Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 08.08.2008 г.
Ще получат ли на концесия стадиона питат от “Миньор”
Еврокомисията разреши да се плаща по САПАРД
Ще получат ли на концесия стадиона питат от “Миньор”
Яне Анестиев
   Декларация на ръководството на "Миньор" - Перник
Ръководството на новака в "А" група ПФК Миньор (Пк) разпространи декларация в навечерието на първия мач от новото първенство с Локо (Сф). В документа се изразява недоволство от отношението на община Перник към клуба.
"В навечерието на новото футболно първенство ръководството на ПФК "Миньор" осъзнава все по-ясно, че общинските власти в град Перник са безотговорни в отношението си към отбора и проблема с неговата игрова база. Завръщането на тима в българската "А" група след дълго прекъсване не се оказа достатъчна мотивация за местната управа да реши проблема със стадиона на "Миньор". Хиляди хора в града ежедневно ни задават въпросите: Кога ще е готов стадионът? Кога "Миньор" ще играе домакинските си мачове в Перник? Възможният отговор е само един - когато общината изпълни своите ангажименти.
Обещанията на представителите на местната власт, че спортната база ще бъде отдадена на концесия, се оказаха само празни думи. Явно никой няма сериозно желание да приложи приетите по-рано тази година промени в Закона за изменение и допълнение на Закона за физическото възпитание и спорта, обнародвани в брой 50, 2008 г. на "Държавен вестник". Новият собственик на ПФК "Миньор" /Перник/ изрази ясното си желание да инвестира значителна сума за генерален ремонт на градския стадион, който е напълно занемарен и не отговоря на изискванията на БФС за провеждане на състезания или дори нормална тренировъчна дейност. Това беше ясно още на 24 май тази година, когато "Миньор" придоби право на участие в "А" група. Заради безхаберието си към проблема, общината загуби три месеца, като нито започна процедура за предоставяне на базата на концесия, нито пък направи нужния ремонт на стадиона със свои средства. Подобна практика и разбиране за социалната значимост на спорта демонстрираха от местната власт в градове като Стара Загора, Бургас, Сливен, Каварна, Кюстендил и други. Защото инвестицията в спорта означава инвестиция в бъдещето на нашите деца и спестени пари за здравно лечение. Затова е толкова по-тъжно, че един град с големи спортни традиции, разположен на 30 км от столицата, няма дори нормален стадион.
Докато чакаше реализирането на обещанията на местната власт, ръководството на ПФК "Миньор" изработи проектите за поетапен генерален ремонт на "Стадиона на мира", като инвестицията ще бъде в размер на поне два милиона лева. Плановете ни остават в папките заради пренебрежителното отношение на общината. Тази есен "Миньор" ще играе домакинските си мачове от първенството на стадион "Осогово" в Кюстендил, където градската управа направи скоростно нужната реконструкция на базата и получи лиценз за "А" група от БФС. Футболистите на "Миньор" разчитат на подкрепата на перничани, а клубът ще осигури безплатен транспорт на феновете за мачовете. Защото нашето желание е да работим всички заедно, за да бъдем по-силни! Сега обаче големият отсъстващ е общинската власт, която дори не уважи нашата покана да присъства на официалното представяне на отбора. Ние чакаме ясен отговор на въпроса - иска ли Перник да има "Миньор"?"
7 август 2008 г.
РЪКОВОДСТВО НА ПФК "МИНЬОР" /ПЕРНИК/
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система