Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 16.09.2008 г.
Военният министър посрещна първия учебен ден в родния Перник
Радомирка отне живота на новороденото си бебе
Военният министър посрещна първия учебен ден в родния Перник
Любомира ПЕЛОВА
   Военният министър Николай Цонев посрещна вчера началото на новата учебна година в пернишката професионално-техническа гимназия "Юрий Гагарин" в Перник.
Заедно с него на възпитаниците на елитното училище поздравиха с 15-ти септември зам.областният управител Нели Скримова и началникът на РИО на МОН Ваня Коконова.
Вчера около 500 възпитаници на школото влязоха в класните стаи. За първи път тази година в училището има и задочно обучение. ПТГ "Юрий Гагарин" е единственото учебно заведение в региона, в което тя е възобновена след десетилетия, похвали се директорът на школото д-р инж.Иван Попов. Той пръв каза "Добре дошъл!" на военния министър в родния му град.
Точно в 9 часа под звуците на българския химн бяха внесени националният трибагреник и училищното знаме.
"България се нуждае днес от грамотни, интелигентни млади хора, които да движат страната ни напред. Нека тази учебна година бъде наистина юбилейна за вас. Дайте всичко от себе си за да постигнете високи резултати в труда и учението. Служете на своята родина така както са й служили Левски, Ботев, Карадажата, плеядата герои, които дадоха живота си за нейната свобода, за нейния просперитет!" пожела на своите възпитаници директорът на школото д-р инж.Попов.
"Скъпи ученици, скъпи учители, за мен наистина е чест и радост да бъда днес, за първия училищен звънец сред вас, в ПТГ "Юрий Гагарин". Не мога да скрия и дълбоко си вълнение, породено от спомените, когато аз самият на 15-ти септември съм прекрачвал училищният праг тук, в Перник - моя роден град. Тези години, в които съм трупал знания, са основата на моето професионално и личностно развитие. И за мен, и за всеки българин 15-ти септември е скъп празник. Няма човек, който да не си спомня с умиление как на този ден с разтуптяно сърце е заставал в своя училищен двор, изпълнен с нова надежда, с нови стремежи.
!5-ти септември е изпълнен със специална символика - това е денят, в който започва поредният цикъл на колелото на знанието, което е неделима част от колелото на живота. Този ден поставя началото и на един нов етап за всички вас - ученици, учители, родители. Пред вас, учениците, днес се изправя ново предизвикателство, в което вие трябва да доказвате своите знания и умения. Приемете го като едно от многото изпитания, които животът ще изправя пред вас. За да бъдете истински победители, вземете всичко, на което вашите учители могат да ви научат. Приемете ги като свои приятели, които могат да ви помогнат да се справите с всяка трудност.
Скъпи учители, обръщам се към вас с почит и благодарност. Вие сте тези, които заедно с родителите обучавате и възпитавате нашите деца. Благодарение на вашите всестранни грижи българските ученици доказват своите знания и умения навсякъде по света и израстват достойни граждани на България. Продължавайте да отстоявате свещените принципи на вашата благородна професия и поддържайте силен духът на нашите деца!" Това бяха част от топлите думи на военния министър Николай Цонев, с които той честитите празника на възпитаниците на професионално-техническата гимназия "Юрий Гагарин" и им пожела здрава, успешна и ползотворна учебна година.
Началникът на РИО на МОН Ваня Коконова прочете приветствието, изпратено до пернишките ученици от министър-председателя Сергей Станишев.
Поздравителен адрес до пернишките средношколци изпрати и народният представител от НДСВ Теодора Дренска.
Директорът на школото д-р инж.Иван Попов плисна менче с бистра вода пред новия випуск деветокласници, за да им върви по вода в идните години, когато те ще трупат знания и опит в елитното училище. Не липсваше и пухкавата българска погача, от която си чупна всеки от възпитаниците на ПТГ "Юрий Гагарин".



Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система