Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 02.10.2008 г.
Продължават ремонтите по пътищата на цялата област
Николай Милчев спечели първото място на турнира в Радомир
Продължават ремонтите по пътищата на цялата област
Любомира ПЕЛОВА
   Губернаторът лобира за 10 милиона за ремонти на шосето от Драгичево до Кладница
Пътните ремонти по ЛОТ - 9 в чертите на Перник ще приключат в края на октомври. В момента текат довършителни работи - пътят е напълно готов, боядисват се електрическите стълбовете за осветлението на магистралата, съобщи на специална пресконференция областният управител Иван Димитров. Той похвали фирма "Маврово", която си е удържала на думата и е извършила ремонтите качествено и в срок. Стойността на десеткилометровата отсечка, преминаваща през Перник, е 4 325 000 евро.
Сега областната управа полага усилия към ЛОТ.9 да бъде включена четвъртата лента на магистралата в участъка Даскалово - Драгичево, за да бъдат предотвратени вбъдеще задръстванията, образуващи се там, особено в края на работната седмица. За да бъде решен този проблем съдействие по време на разговорите в Агенция "Републиканска пътна инфраструктура" ще окажат и пернишките народни представители.
Губернаторът ще търси съдействие от агенцията и за рехабилитирането на 900 - метровата отсечка, излизаща от магистралата при Хумни дол и продължаваща до хипермаркет БИЛЛА. Идеята е и тя да стане готова до Деня на града, който Перник отбелязва по традиция на 19 октомври.
С ръководството на агенцията се уточняват и възможностите за построяването на пътния възел при Бучино, включен допълнително към изграждащата се магистрала "Люлин". Той е проектиран, но трябва да бъдат осигурени средства за изпълнението му.
Продължават ремонтите и на пътищата в региона. Работи се на отсечката Жедна - Кондофрей - Долна Диканя. Тя е дълга 1,5 км и там до момента там са усвоени 2 милиона лева. Шест километра е дължината на отсечката от Жедна през Кленовик до Извор, 1,2 милиона лева са усвоени досега там.
Предстои ремонт на пътя от с.Драгичево до Кладница, той е включен в разчетите за 2008 година, чака се да стане ясно какво ще получи агенцията от бюджетния излишък, за да се осигури финансирането на рехабилитационните дейности, тъй като за ремонтите са нужни около 10 милиона лева, съобщи още губернаторът.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система