Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 08.10.2008 г.
Комисията "Кушлев" започна дело срещу пернишки дедесар
Шахматистите отстъпиха с две места назад в класирането
Комисията "Кушлев" започна дело срещу пернишки дедесар
То е за отнемане на имущество за над по
   Комисията за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, е завела дело за отнемане на имущество на стойност 544 584 лв. срещу Николай Георгиев от Перник, съобщиха от комисията. Георгиев е с влязла в сила присъда. Признат е за виновен, че за определен период в Перник е ръководил организирана престъпна група.
Още в края на 2007-ма година окръжният прокуро Пламен Найденов на специална пресконференеция съобщи, че става дума за престъпна группа, източвала ДДС в особено големи размери. В продълъжение на близо 20 месеца е работила институцията, докато изясни всички обстоятелства около дейността на дедесарите, източили близо 8 милиона банков кредит по ДДС. Делото бе от 127 тома, а доказателственият материал бе събран в 26 кашона. Работата по разкриването на крупната измама бе започнала в първите дни на април и приключи в средата на ноември 2007 година. В началото на 2008 година Окръжният съд в Перник е признал Георгиев за виновен.
Сега го е подела институцията, наричана по името на председателя си "Комисията Кушлев". Тя е установила, че за периода от 1 януари 1987 г. до 18 юни 2008 г. проверяваното лице и неговата съпруга имат законни приходи в размер на 4077,02 минимални работни заплати за страната, а са извършени разходи в размер на 12 775,28 минимални работни заплати, т.е. съществува отрицателна разлика от 8698,26 минимални работни заплати.
Според събраните доказателства, няма данни за законни доходи на лицето и неговото семейство, които да позволяват придобиването на процесното имущество, поради което бе внесено мотивирано искане за отнемане в полза на държавата на кафене и видеотека с площ от 55,97 кв. м в Перник, апартамент в Перник със застроена площ от 71,70 кв. м, идеални части от нива 3,001 дка в землището на Разлог, в местността "Байова борика"от ливада 1,000 дка. в Разлог в местността Камено, от нива 4,0343 дка. в Банско, местността Червено бърдо. В искането за отнемане фигурират и три леки автомобила, суми от продажби на четири леки автомобила и 200 дружествени дяла от капитала на търговско дружество.
Проверката срещу Георгиев, по Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, е започнало през декември 2007 година. През юни 2008 г. Комисията за установяване на имущество - КУИППД е образувала производство за установяване на имущество, придобито от престъпна дейност, а през юли териториалната структура на комисията в Благоевград е внесла мотивирано искане в Пернишкия окръжен съд за налагане на обезпечителни мерки върху притежаваните от проверяваното лице недвижими имоти и движими вещи - МПС, които съдът е допуснал.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система