Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 30.12.2008 г.
Готвят арест за крадците на европари и за пернишки "нинджи"
Спортист №1 на Перник за 2008 година Милка Михайлова пред в"Съперник"
Готвят арест за крадците на европари и за пернишки "нинджи"
Любомира ПЕЛОВА
   Акцията е заради февруарският доклад на Еврокомисията
Масирани арести готвели обвинители и полицаи веднага след Нова година. Белезниците щели да щракнат около ръцете на избрани босове от подземния свят и "нови бизнесмени".В прокурорско-полицейския капан ще паднат известни имена, свързани със завихрилите се през последните месеци скандали с наркобосове и крадци на европари, казват обвинителите.
Сред набелязаните за арести догодина е и група, занимаваща се с наказателни акции и дрога. Очаква се белезниците да щракнат и за хора от пернишка група, която се е специализирала в обири на богати българи, съобщиха от Главна прокуратура. Бандата, известна като "нинджите", се разработва от поне година. Според обвинителите вече е дошло време за задържане на нейните членове. Най-големият удар на "нинджите" /не е ясно още дали обаче това са пернишките/ бе реализиран през януари т.г., когато от софийската къща на индийския милиардер Прамод Митал бе измъкната 300-килограмова каса под носа на охранителите му. Напоследък зачестиха информации за обири на къщи на богаташи и в Пловдивско. И там за главни действащи лица бяха посочени "нинджи". Крадците атакували главно луксозни къщи, ориентирайки се по външния им вид. Действали изключително професионално, без да оставят следи. Дори охранителните системи не представлявали пречка за наглите апаши. Те често тровят и кучетата, за да не бъдат издадени
Точно преди Коледа агенти на ДАНС и прокурори претарашиха 27 адреса в общо 18 града. Обект на акцията са 6 фирми, доставчици на компании, които са спечелили проекти по САПАРД. Сред тях има и собственици на известни на пазара търговски марки на месни и млечни продукти. В спецзвеното за борба с евроизмамите се обзалагали преди Коледа, че почти всеки от тях е готов с документи, които да вкарат зад решетките далавераджии. Столични спецченгета признаха, че предстоящата акция след новогодишните празници е заради предстоящия през февруари доклад на Еврокомисията. Хората на Брюксел ще трябва да ни поставят оценка за борбата с корупцията и организираната престъпност. Затова властта решила да действа светкавично и ударно и да не позволи изненадващи нови санкции от Европа.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система