Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 10.03.2009 г.
Убиецът на Мартин закопчан за по-малко от денонощие
АВИА Миньор ще играе на петденевен турнир в Казанлък
Трънското полицейско управление получи чисто нови ситроени
Убиецът на Мартин закопчан за по-малко от денонощие
Любомира ПЕЛОВА
   Вендетата била заради шумна чалга, изтормозила квартала
За по-малко от денонощие пернишките криминалисти разкриха убиеца на 26-годишния Мартин Петров. Килърът е 44-годишният съсед на Мартин - Александър Александров.
Трупът на младия ром бе намерен зад подпорна стена в малка уличка в центъра на Перник, близо до спортната зала "Миньор" около обяд в събота. Хлапета играели и ровейки из земята, попаднали на стърчащия крак на жертвата.
Причината за кървавата драма е нелепа - силна чалга, с която в продължение на години младия циганин подлудявал комшиите. Мартин, който си падал по чашката, надувал уредбата до дупка и тормозел системно квартала. Освен това се държал и арогантно, когато му правили забележки. Жителите на квартал "Рудничар" многократно подавали жалби и в полицията, и в общината за шумовия кошмар, на който били подложени. Издавани са и предписания на Мартин да прекрати нарушаването на обществения ред, но мургавият продължил.
Убиецът бил сред най-потърпевшите от "музикалния" терор. Пред разпитващите го той заявил, че просто нервите му не издържали, семейството му нямало покой, децата му не можели да подготвят уроците си от безумната чалга. Той е един многото жалбоподатели, за последен път се оплакал от поведението на Мартин миналата седмица. На 5 март Петров бил извикан за пореден път в управлението на ОД на МВР и получил поредното предупреждение. Явно мургавият не променил поведението си и още същия ден, около 19 часа, последвала саморазправата от страна на Александров. Той причакал на улицата пред къщата Мартин и го халосал с винкел по главата. След това го довършил, удушавайки го.
Александров, който е работник в Кремиковци, натоварил убития в личния си автомобил с намерение да го хвърли в река Струма някъде извън града. Горивото в колата обаче свършило и той тръгнал да зареди от близката бензиностанция. По пътя размислил, метнал трупа на младия циганин зад подпорната стена и го покрил с пръст.
И убиецът, и жертвата не са криминалнопроявени. Убитият Мартин Петров въртял собствен бизнес с продажба на алкохол на дребно,съобщиха криминалистите. Освен това се прехранвал и с въглищата, които копаел незаконно от закритите рудници в Перник.
В момента Александров е със 72-часова прокурорска мярка за задържане, ще му бъде поискана и постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", съобщиха от полицията.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система