Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 18.03.2009 г.
Пиян полицай, убил двама младежи, още върти волана
Продължава издаването на предписания за разделянето на хранителните стоки
Пиян полицай, убил двама младежи, още върти волана
Любомира ПЕЛОВА
   Книжката не му е отнета заради непристигналите от НИКК резултати за алкохол
Пияният полицай, който уби на място двама младежи край Брезник, все още шофира личния си автомобил. Книжката му не била отнета поради забавяне на документа с резултатите от кръвната проба, извършена в НИКК.
От почернените семейства преди ден изнесоха нелицеприятния факт пред национална телевизия. Жители на общинския град потвърдиха и пред "Съперник", че и след кървавата драма са виждали 40-годишния Иван Горянов зад волана.
Около 21 часа на 26 февруари от Брезник към Трън в лек автомобил се движат 22-годишен младеж и момиче на 17 години. Те са засечени с камион от 40-годишния пиян полицай Иван Горянов. Младежите загиват на място, а полицаят е настанен в пернишката болница с контузия на главата. Взета му е кръвна проба за алкохол. Резултатите от нея показаха категорично, че Горянов е пил. В НИКК са отчели 1,21 промила алкохол. Те са били съобщени още на 5 март и на директора на ОД на МВР комисар Димитър Шереметев, и на следователя по делото Николай Миланов. Защо обаче не са изпратени официално, на хартиен носител, не е ясно. Че алкохолната проба като документ още я няма в делото потвърдиха и от прокуратурата.
След трагедията жителите на Брезник са разделени на два лагера - едните защитават, а другите обвиняват униформения. Според единия Горянов е засичан да снабдява доста хора с дърва, а това според Закона за МВР е недопустима дейност. С подобна първоначална информация разполагал и шефът на полицията. Комисарят изчаква да свърши 20-дневният болничен отпуск на Горянов, за да го уволни дисциплинарно, заяви той пред "Съперник" още в деня, в който станаха ясни резултатите от кръвната проба.. Другата част от жителите на Брезник защитават пияния полицай.
Директорът на Областната дирекция на полицията Димитър Шереметев заяви, че ще изпрати своя служебна кола, която да донесе официалния документ с резултатите от пробите в следствието.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система