Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 20.03.2009 г.
От наркодилър Радо Шемета се "преквалифицира" в убиец
19-годишният убиец на Алберто остава в ареста под стража
"Железничарите" от Мездра съкрушиха Миньор с 3:1
От наркодилър Радо Шемета се "преквалифицира" в убиец
Любомира ПЕЛОВА
   25-годишният член на бандата на оставил зависим да умре пред очите му
От наркодилър и подсъдим по дело за разпространение на наркотици, 25-годишният перничанин радостив Седефчов, по -известен с прякора Шемето, се превърна в убиец.
На 11 март, на около 500 метра западно от ж.п.спирка "Метал" в квартал Изток на областния град е намерен трупът на 27-годишният Стефан Лазаров. При направения оглед на тялото не били открити никакви следи от насилие. Едва след аутопсията била изяснена причината за смъртта - хероин.
На 9 март младият мъж закупил наркотика от Радостин. Минути след поемането на дозата младежът починал буквално пред очите на пласьора и няколко негови клиенти - наркомани. Още в първите минути, в които Стефан започнал да се чувства зле зависимите поискали да извикат Бърза помощ. Радостин не позволил и цялата група се измъкнала от мястото на разигралата се трагедия, зарязвайки трупа на мъртвия Стефан.
След като не се прибрал през нощта, притеснените родители алармирали полицията и по тяхна молба младият мъж бил обявен за издирване.
В хода на разследването лъснала страшната истина и в сряда Рядо Шемета е задържан с прокурорска мярка за 72 часа. При извършения обиск в жилището му са намерени и иззети пет хартиени пликчета с кафяво прахообразно вещество, което при полевия тест е реагирало на хероин и 4844 лева. Парите по първоначални данни са от продажбата на дрога. Днес вероятно ще му бъде поискана и постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража".
Радостин Седефчов е известен с присъди за кражби и притежание на наркотици.
Срещу него, като част от организираната престъпна групировка, разпространявала наркотици - главно хероин, амфетамини и марихуана в пернишките квартали Изток, Мошино и Църква, върви съдебно производство, което все още не е приключило, за притежанието и разпространението на наркотици в особено големи размери. Дрогата,открита в имот на баща му в пернишкия квартал Църква бе оценена от експертите на над 300 лева. От различни тайници бяха намерени и иззети канабис, готови дози марихуана и над 70 таблетки екстази. Шемета е бил повече от година част от бандата, чиито тартори са били безследно изчезналите Кръстю Кръстев - Кръстето и Бойко Славчев. Делото срещу Радостин, Славчев и още един безследно изчезнал член на бандата - Димитър Гиздов все още не е приключило. Останалите членове на престъпната групировка се признаха за виновни, сключиха споразумение с прокуратурата и наказателното производство срещу тях приключи още миналата година. В хода на съдебното разследване стана ясно, че наркобандата, известна като "Изток", дневно е продавала минимум по 300 дози хероин по 10 лева всяка. Следващото съдебно заседание по започнатото вече дело за наркотици е насрочено за 30 март.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система