Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 14.04.2009 г.
Ударната акция на данъчните в Перник и региона продължава с пълна сила
Ударната акция на данъчните в Перник и региона продължава с пълна сила
Зоя ИВАНОВА
   Няма да има никакви компромиси с нередовните платци на държавния бюджет
До края на месеца ще продължи масовата акция на служителите от Националната агенция по приходите в Перник относно повишаване събираемостта по просрочените задължения към държавата. До края на април се очаква да излязат и първите официални резултати от националната акция, съобщават пернишките данъчни инспектори. В никакъв случай обаче акцията няма да кампанийна и няма да прекъсне в края на месеца. Няма да се правят никакви компромиси с никой - категорични са от агенцията.
Както Съперник вече писа пернишките данъчни инспектори вече показаха на тези, които имат задължения като данъци над 5000 лева, че могат да бъдат безкомпромисни. В града вече има лица на които са отнети международните паспорти за пътуване зад граница и разрешителните им за притежаване и носене на лично оръжие. На не един и двама са изплатени уведомителни писма. По закон най-големите длъжници могат да подпишат и своеобразно споразумение с данъчните за разсрочено погасяване на данъците си.
В медиите непрекъснато се тиражират информации относно хода на "наказателната акция" от страна на националната агенция по приходите в страната. Инспектори признават, че доста от длъжниците са предпочели да отидат на място и да видят какво дължат, уплашени от рейда който данъчните правят по обекти и фирми. Безспорно една от най-тежките санкции е отнемането на международния паспорт и личното огнестрелно оръжие.Данъчно-осигурителния процесуален кодекс предвижда възможността НАП да уведомява издателите на разрешителни и лицензи за огнестрелно оръжие за гражданите,които не са си платили данъците. Според тази процедура службите "Контрол на огнестрелното оръжие" към областните дирекции на полицията след като бъдат уведомени от служителите на НАП за големи длъжници,отнемат съответните разрешителни.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система