Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 15.04.2009 г.
Мис България 2009 дари вчера пернишкия дом "Майка и дете"
Мис България 2009 дари вчера пернишкия дом "Майка и дете"
Зоя ИВАНОВА
   Антония Петрова сюрпризира приятно изоставените хлапета
Мис България 2009 Антония Петрова изненада приятно вчера ръководството на пернишкия Дом за медико социални грижи / за всички перничани известен повече като дом "Майка и дете"/. Най-красивата българка изпълни обещанието, което даде пред милионната телевизионна аудитория, напускайки доброволно къщата на Вип Брадър. Излизайки от шоуто, тя обеща да работи за благотворителността и навън. Вчерашното й посещение в Дома за деца без родителски грижи в Перник е доказателство за това. Благодарение на Антония от вчера домът разполага със собствена съдомиялна машина. Тя ще бъде особено полезна за персонала на заведението, където съвсем наскоро беше открит и обновения кухненски бокс. За малчуганите на дома, които са на възраст от 0 до 3, години Антония дари 70 пакета памперси, които по изчисления на персонала ще стигнат за около 3 месеца.
Видимо притеснена от това, че трябва да афишира благотворителността си, Мис България сподели, че решението за това дарение е обмислено предварително. Тя е отделила от личните си средства за даровете, като предварително е съгласувала от какво най-много има нужда персонала на дома.
"Пернишкият Дом за медико социални грижи е сред "слабостите" на нашето семейство. Това дарение сега не е изключение, а просто продължение на една семейна традиция. Семейството ми винаги е помагало, но никога не сме афиширали подобни действия. По простата причина, че благотворителността трябва да е от сърце, да не е показна и с цел търсене на някакви дивиденти" - категорична беше Антония Петрова.
Ситуацията сега е друга - като настояща Мис България тя е свързана пряко с благотворителността, като една от основните каузи за тази титла. Това е и основната цел на Вип Брадър, където Антония също взе участие. Тя се надява, че с популярността си като Мис България 2009 ще може да привлече повече хора към благотворителното дело.
"На децата трябва да се помага и всеки би могъл да направи това, което е по възможностите му. Нормално e като перничанка да се обърна към този дом. Tака и повече хора ще разберат за него и може да помогнат", не скри надеждите си красавицата.
Антония Петрова е поела още една сериозна благотворителна инициатива като представителка на миньорския град. Вече е воден разговор с директора на пернишкия театър Иво Горчев и най-вероятно през септември ще се направи благотворително представление, средствата от което да отидат за ремонт на сцената, за да може градът ни отново да има своя хубав театър и хората да гледат представления.
Директорката на дома д-р Ани Веселинова благодари на Антония Петрова за жеста, който се оценява от целия персонал на дома. Тя си пожела да има повече такива дарители, за да може децата, които са лишени от това, което не може да се купи с пари - майчина и бащина ласка, да имат нормални условия за живот. Тя пожела успех на Антония в предстоящата световна "битка" с красавиците на планетата и допълни, че Перник има нужда от подобни положителни емоции, а гражданите му - право да са горди от нейните постижения.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система