Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 17.04.2009 г.
Издирваха хора на Златко Баретата и в Перник, един задържан в ареста
РИОКОЗ затвори временно цеха за ядки "Крис-Л" ООД
Георги Славчев смята, че десет точки до края спасяват "Миньор"
Издирваха хора на Златко Баретата и в Перник, един задържан в ареста
   Закопчаха 39-годишния Мартин Димитров, близък на Хайо
Мащабна операция срещу хора от групата на Златко Баретата провежда полицията в София, Перник, Варна и Бургас. В акцията за задържане на лица, участвали в престъпна група за разпространение на наркотици, оръжие и извършване на повече от три убийства са включени и представители на прокуратурата . Според антимафиотите престъпната групировка е продължила да действа и след ареста на Баретата.
Рано сутринта вчера служители на МВР са изненадали наркодилърите на Баретата на 14 адреса в столицата, претърсени са още толкова обекти и в страната. Четирима от приближените на Златомир Иванов в организираната престъпна група вече са зад решетките. В Перник зад решетките се оказа 39-годишният Мартин Димитров.
Във Варна са били задържани Петър Стоянов на 49 години и десет години по-големият Валентин Луков.
Сред четиримата закопчани вчера сутринта най-млад е столичанинът Петър Горанов, който е на 20 години.
Всички арестувани са криминално проявени и добре познати на полицията дилъри от по-ниските нива в наркомрежата на Златко Баретата.
По обяд специализираната операция приключи, съобщиха от пресцентъра на МВР. Тя беше осъществена под ръководството на Върховна касационна прокуратура и с участието на главните дирекции “Досъдебно производство” и “Криминална полиция” на МВР. Основната задача на операцията е била задържането на 12 лица по обвинение за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици.
При извършения вчера сутринта обиск в дома на арестувания в Перник Мартин Димитров, по-известен с прякора Маката, не е намерено нищо уличаващо, твърдят запознати. Мартин е живял дълги години в САЩ. Той е бивш футболист на "Миньор" и е в близки родствени връзки с друга ярка фигура от подземния свят – Рашо Кърпата, който бе съден преди години за рекет.
В САЩ според добре информирани източници той е въртял легален бизнес с ТИР-ове. Върнал се преди 5-6 години с много пари. Купил си хубаво жилище и лъскав автомобил. Бил пристрастен към марките Мерцедес и БМВ. С идването си в България се опитал да прави бизнес на светло и се пробвал в ресторантьорството и търговията.Старите босове от подземния свят обаче не го оставили на мира. И постепенно го въвлекли в групировките, разказват запознати със случая. Мартин Димитров бил близък с хората на разстреляния с 9 куршума местен наркобос Николай Христов - Хайо. Осведомени твърдят, че Мартин Димитров оглавил ударната група на Хайо за разчистване на сметки. Преди година той отворил стриптийз бар вкв. "Църква", но след протести на кмета на квартала, наскоро той е бил затворен.
Освен задържаните сутринта четирима в Перник, София и Варна, които са регистрирани в полицейските управления като дилъри на наркотици, няма други арестувани, съобщиха от столицата.
Полицията проверява цялата банда и за съпричастност към извършването на друг вид престъпна дейност, включително за убийства. Операцията беше осъществена под ръководството на Върховна касационна прокуратура и с участието на главните дирекции “Досъдебно производство” и “Криминална полиция” на МВР. Основната задача на операцията е била задържането на 12 лица по обвинение за участие в организирана престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици.
На роднините на други осем лица, които не са били намерени на адресите по време на претърсването, са връчени призовки. Преди няколко дни е бил арестуван още един лице, за когото има данни, че е участвал в организираната престъпна група. С него арестуваните по това досъдебно производство стават петима.
При претърсванията в София са намерени две каси. В едната са открити 14 ловни патрони с неизяснена собственост, а другата е заключена и съдържанието й не е установено за момента. На друг столичен адрес са намерени и иззети две пакетчета със зелена листна маса, която предстои да бъде изследвана. На повечето места полицията е иззела опаковки от SIM-карти с предплатени услуги, както и една такава карта.
След като цяла сутрин не си вдигаше телефона, малко след 13 часа вчера директорът на ОД на МВР в Перник Димитър Шереметев заяви, че дори не знае, че акцията е приключила. „Нямам информация, питайте прокуратурата, аз не мога да коментирам”, бе лаконичен той.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система