Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 24.04.2009 г.
Вътрешният министър уволни дисцплинарно пернишки полицай
Стефан Спасов ще ръководи мача между "Сливен и Черноморец"
Вътрешният министър уволни дисцплинарно пернишки полицай
Любомира ПЕЛОВА
   Офицерът Олег Борисов участвал в бандата за незаконна търговия с дизелово гориво
Министър Михаил Миков уволни двама полицаи, злоупотребили със служебното си положение.Отстраняването им от системата на МВР е резултат от операции на Дирекция “Вътрешна сигурност”. Те са вече бивши служители на дирекциите в Перник и Плевен.
В Перник със заповед на вътрешния министър е уволнен главен инспектор Олег Борисов, работил като началник-група към сектор “Криминална полиция” в Първо РУ на МВР в Перник.
Дисциплинарното производство е установило, че той използвал служебното си положение, за да оказва съдействие на лица от криминалния контингент, извършвали незаконна търговия с дизелово гориво. Дисциплинарното производство срещу него приключи през февруари т.г. и Борисов бе предложен за дисциплинарно уволнение от директора на ОД на МВР комисар Димитър Шереметев. Очакваше се окончателно решение за санкцията да вземе вътрешният министър Михаил Миков. Аргументите за това са груби нарушения на дисциплината и нерегламентирани контакти с лица от криминалния контингент. Още през фувруари с министерска заповед Борисов бе отстранен от служба, а по случая бяха образувани две наказателни дела – в районна и във военна прокуратура. Установено бе, че в групата, крала между един и три тона дизелово горива дневно от локомотивите на ж.п. гара Разпределителна в продължение на повече от една година, са участвали четири цивилни лица, а двамата служители на реда – офицерът Олег Борисов и полицаят Божидар Богданов – активни участници в престъпната группа, са охранявали кражбите. На специална пресконференция след разбиването на бандата комисар Шереметев заяви, че Богданов, който е работел в група за бързо реагиране, е бил лидер на престъпната група и го уволни дисциплинарно.


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система