Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 07.07.2009 г.
В Перник – три мандата за ГЕРБ един - за БСП, последният за РЗС?
Пациенти потърпевши от новата наредба на здравното министерство
ГЕРБ: Мажоритарният вот в Перник се състоя!
Над 1 милион лева ще бъдат изплатени на частните ветеринари
Вокална група се готви за фестивал в Петрич
Третото място отборно е първия ни медал от световно в целното кацане
В Перник – три мандата за ГЕРБ един - за БСП, последният за РЗС?
Любомира ПЕЛОВА
   Избирателната активност – рекордно висока
Вчера Районната изибирателна комисия огласи окончателните резултати от избора за 41-во Народно събрание на база 100 процента обработени протоколи от секционните избирателни комисии.
ГЕРБ е първата политическа сила в областта с 41,40 % от вота на ицбирателите, вземайки 31 366 гласа. Коалиция за България остана втора с 21,94 процента или 16 618 гласа. Докато в национален мащаб ПП„Ред, законност, сигурност” едва прескочи четирипроцентовата бариера, в 14-ти пернишки многомандатен избирателен район тя взе 9,25 процента или 7006 гласа, което я превърна в трета политическа сила.
За ЛИДЕР с Новото време процентите са 8,86 на сто, а гласовете – 6 719. Синята коалиция стигна 6,17 процента са далите вота си за нея 4677 избиратели.
И след 100-процентовата обработка на протоколите, подадени от секционните избирателни комисии победата на мажоритарния кандидат на ГЕРБ Ирена Соколова остана безапелациона. Крайният резултат дори скочи в сравнение с този от 22,30 часа.
За засмяното лице на ГЕРБ са дали доверието си 43,28 процента от имащите право да гласуват, което означава 32 036 гласа.
За Весела Лечева от Коалиция за България процентите също леко са мръднали нагоре и достигнаха 28,20 на сто, а гласовете - 20873 .
Мажоритарният кандидат на ГЕРБ Ирена Соколова категорично влиза като народен представител от област Перник в 42-то Народно събрание.
Три от от останалите четири мандата засега се знаят със сигурност –два вземат хората на Бойко Борисов, един - Коалиция за България. Остава неясна съдбата на последния мандат. Той или също ще отиде при ГЕРБ, или в 42-вия парламент ще влезе бившия областен управител и съветник от групата на бизнесмените «Съюз за Перник», сега водач на листата на РЗС в Перник – Димитър Колев. Дали пък окончателното преразпределение на вотовете по новата система няма да даде шанс на Коалиция за България да го измести и да вкара втори депутат от 14-ти МИР? Много малко вероятно, но и това се коментираше вчера. Отговорът на въпроса ще дойде след като стане ясно преразпределението на депутатските места, което се очаква да стане най-късно до 9 юли – крайният срок за обявяването на изборните резултати за 41-во Народно събрание.
На депутатските банки в българския парламент заедно със Соколова от ГЕРБ ще седнат водачът на листата Владислав Димитров и Петър Петров. Ангел Найденов за втори мандат ще представлява Перник в новото Народно събрание от квотата на Коалиция за България. Димитър Колев получава последния мандат от квотата на РЗС, според изявлението на Яне Янев вчера след обяд. На 5 юли в Перник бе отбелязана рекордна избирателна активност. Броят на избирателите в основния и допълнителен списък е 125 150, от които са гласували 77 326 човека. За 13-те мажоритарни кандидати са пуснати 77 256 бюлетини, от които действителните гласове са 74 016. Пет от шестте общини прескочиха прага на 50-те процента. Под тази граница остана единствено община Земен с 49,97% гласували. Община Ковачевци отново бе първенец в класацията с 90,95% гласували. В пограничната община Трън своя вот са дали 66,67% от избирателите, обявиха от РИК.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система