Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 31.07.2009 г.
Миков вдигнал цените на МВР-жилища с $400 за квадрат
Откриха майката, изчезнала след като заряза бебето си в Перник
Заради неприключил съдебен спор, радомирци не плащат такса „смет”
Ученици от Езиковата направиха свой собствен филм
Радмила Нешева избрана за капитан на жените-националки
Мис България 2009 Антония Петрова става ТВ водеща в MSAT
Доброволци от Великобритания ще ремонтират 9-то училище
Миков вдигнал цените на МВР-жилища с $400 за квадрат
   Новият министър назначил ревизия на полицейската строителна фирма
Новият вътрешен министър Цветан Цветанов назначи ревизия на строителната фирма на МВР “Проинвекс”-ЕООД, съобщиха от пресцентъра на МВР.
Цветанов е отменил със своя заповед от 29 юли 2009 г. тази на своя предшественик Михаил Миков, подписана на 7 юли с.г., с която са били завишени с до 400 щ.д./кв.м цените на построените от "Проинвекс" апартаменти. На хората, които имат сключен договор за строеж на нов дом, е бил даден срок от една седмица да информират за своето намерение относно вече по-скъпите жилища.
Вчера представители на засегнатата страна се срещнаха с началника на кабинета на вътрешния министър Бойко Славчев, се казва още в съобщението на МВР.
Ревизията, назначена от министър Цветанов, трябва да приключи до 21 август.
Над 320 бивши и действащи служители на МВР съдят без успех “Проинвекс” от години, съобщи неотдавна в. "Труд". Изданието разказа историята на бившия рейнджър в международни полицейски мисии Иван Йончев, който успял след 9-годишна съдебна битка да се сдобие с ключ от собственото си жилище, което платил преди цели 15 години. След окончателното решение на Върховния касационен съд той и семейството му вече могат да се нанесат в жилището на осмия етаж в блок 1 на “Младост-4".
"Още през пролетта на 1994 г. ние сключихме с фирмата договори за изграждане на апартаменти в София. Цената беше 6500 лв./ кв. м ($125 по тогавашен курс). “Проинвекс” се задължаваше да ни предаде завършения строеж до 31 декември 1994 г. Ние пък трябваше да внесем 80% от цената на жилищата. Ние нашето задължение си изпълнихме, но фирмата нейното - не. С анекс от март 1995 г. тя поиска да внесем авансово още 10% - парите не стигали. И пусковият срок се отложи до 21 март 1995 г. Като се видя, че и той изтича, с трети анекс ние се отказахме от довършителни работи - мокет, тапети, фаянс. И така всъщност се разплатихме сто на сто за жилищата си. Обаче отмина и третият пусков срок - 3 юли 1995 г. Строежът пак остана недовършен. Влезе в сила онази клауза, според която изпълнителят се задължаваше, ако не предаде обекта навреме, да плати неустойка по 0,25% на ден от цялата сума, внесена от клиентите.Години наред не получавахме от “Проинвекс” нито ключове, нито обезщетение. И това ако не е измама”, разказва ощетеният бивш служител на МВР, който се заканва да заведе дело в Страсбург.
Жалбите на стотици негови колеги обаче са отхвърлени и те още не са получили жилищата, които са платили преди години. Обяснението на фирмата е, че сега квадратният метър в “Младост” върви по 1000 евро, а навремето цените били много по-ниски.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система