Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 09.09.2009 г.
Подкрепяме освобождаването на микро предприятията от годишни отчети
Подпалиха служебния автомобил на бивше пернишко топченге
Детска площадка искат в брезнишкото Непразненци
12 проверки на "Мапа Дженгиз" е направила Инспекцията по труда
"Енергетик" и "Черногорец" не се победиха в дербито на север
Пришълец от Видин опита да обере дом в Брезник
Симеон Мильов : Първо изложбата за Св.Ив.Рилски.
Подкрепяме освобождаването на микро предприятията от годишни отчети
Силвия ГРИГОРОВА
   Това е част от плана на ЕС за икономическо възстановяване
Нашата страна ще подкрепи възможността държавите-членки на ЕС да освобождават микропредприятия от изготвянето на годишни счетоводни финансови отчети, с което ще се облекчи административната тежест върху тях. Това информираха от правителствената пресслужба. Решението е било взето на редовното 173-о заседание на Съвета по европейски въпроси (СЕВ), председателствано от заместник-министъра на външните работи Красимир Костов. Според него страната ни подкрепя развитието в тази област, доколкото не се нарушава прозрачността и качеството на информацията, представяна във финансовите отчети. От мярката, която е част от плана на ЕС за икономическо възстановяване, ще могат да се възползват предприятия с балансова стойност на активите към 31 декември за съответната година от 500 хил. евро, нетни приходи от продажби за годината до 1 млн. евро и средна численост на персонала до 10 души. Междуведомствена работна група ще изготви анализ на икономическите ефекти от подобна мярка в подкрепа на бизнеса в условията на икономическа криза.
Съветът по европейски въпроси е обсъдил проект на становище на страната ни по обществено допитване, инициирано от Европейската комисия на тема „Превръщане на възможността за цифров дивидент в социални ползи и икономически растеж за Европа”. Общественото допитване засяга възможността за изтегляне на крайната дата за изключване на аналоговото наземно телевизионно разпръскване. Необходимият за целта радиочестотен спектър се използва за нуждите на националната сигурност и за освобождаването му е необходим значителен финансов ресурс от бюджета, според заместник-министър Костов. По време на заседанието на СЕВ е било отбелязано още, че съкращаването на срока с една година би било непосилно за страната ни, особено с оглед на трудностите, породени от финансовата и икономическата криза.
В дневния ред на СЕВ е била включена и подготовката на 15-ата среща на страните по Рамковата конвенция на ООН относно измененията в климата, която ще се проведе в Копенхаген. На форума се предвижда да бъде постигнато глобално споразумение за климата за периода след 2012 г. За целта ЕС предстои да формулира единна позиция по редица въпроси, свързани с преговорите по споразумението. Сред тях са поемане на конкретни ангажименти за намаляване на емисиите от парникови газове след 2012 г., разпределението на финансовата тежест, управление на режима по измененията на климата след 2012 г. и др. По време на заседанието на СЕВ е било подчертано, че на този етап усилията на ЕС трябва да се насочат към постигане на споразумение до 2020 г., а определянето на средносрочни цели следва да бъде обвързано с поетите ангажименти от ключовите партньори в преговорите.





2


Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система