Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 21.10.2009 г.
Учителите ще пишат и оценка за потенциала
Ппияни фенове на "Миньор" в ареста заради скандали
Тристранката и синдикатите подеха пак „Мапа Дженгиз”
Перничанката Александра Накова взе бронз от световното първенство по самбо
Стартира регионална кампания за борба с остеопорозата
Учителите ще пишат и оценка за потенциала
Виктория СТАНКОВА
   Спорните оценки за поведение и педагогическата характеристика в училище ще бъдат заменени от оценка на детския потенциал.
Оценката на потенциала ще измерва качеството на познавателните процеси и на психичното развитие на детето през учебната година. Новият тип оценяване ще има скала, в която ще се отбелязани различни показатели - какво е отношението на детето към правилата и нормите, как работи в клас, внимава ли. Оценката за потенциала ще е по-скоро с информативен характер. На нея например ще се базира препоръка за уменията и качествата, когато един ученик преминава от една училищна степен в друга. Тя обаче няма да носи санкции или поощрения, нито ще се ползва за формиране на успеха.
Оценката ще се изготвя от трима учители, един от които ще е класният ръководител. Останалите вероятно ще са преподаватели, които имат най-много часове с децата - например по български език или по математика. Учителите ще оценяват развитието на детето по строго определена скала и точни критерии. Оценката ще се обсъжда и с родителите. "Така е честно. Тогава би имало полза, защото ще говорим за позитивните страни на детето и от малко ще развиваме у него умения за справяне", обясняват преподавателите.
Подобна стъпка е голямо модернизиране на образователната системата, която в момента е насочена към академични постижения, а не към развитие на потенциала и към личността на детето, коментираха преподаватели.
От 15 септември в училище бяха въведени оценка за поведение и педагогически характеристика, а целта им е да затегнат дисциплината в училище. Те бяха идея на предишния министър Даниел Вълчев. Учениците с намалено поведение се лишават от стипендия за успех. В края на учебната година пък класният ръководител трябва да изготвя характеристика, в която трябва да се посочат и силните, и слабите страни на детето.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система