Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 22.10.2009 г.
Опасни проходилки за деца се изземват от търговската мрежа
Появява се нов вид измама
Изправиха пред съда 35-годишна, убила новороденото си момиченце
Никифор Вангелов ме убеди че има какво още да дам на „Миньор”
Навлязохме вече в сезона на усложнена пожарна обостановка
До края на месеца приемат молби за енергийни помощи
Опасни проходилки за деца се изземват от търговската мрежа
Зоя ИВАНОВА
   Tърговците длъжни да приемат обратно и вече купани

Два модела детски проходилки с конче и мече отпред ще се изземат от търговската мрежа, там където са останали, като подобен вид повече няма да се допуска на българския пазар. Това съобщават от комисията за защита на потребителитеУпотребата им може да доведе до нараняване на децата които ги ползват. Проходилките са открити в столичен магазин за играчки, но е съвсем нормално подобен вид да се намери и в други градове на страната. По принцип зареждането на подобен вид е от едни и същи доставчици. Те са изработени от пластмаса, с текстилна седалка и имат метална сгъваема конструкция. Проходилките са със забавен за децата външен вид но крият риск от нараняване , поради естеството на конструкцията и изработката им. Според изследванията в лаборатория остротата на ръбовете е по голяма от допустимата. При проходилките с конче седалката не е достатъчно добре закрепена и детето лесно може да падне и да се нарани. При проходилките с мече пък на масичка пред детето е сложена играчка, която лесно може да се счупи и да нарани хлапето - категорични са специалистите.
И при двете проходилки заключващия механизъм есамо един и се освобождава сама с едно движение. По стандарт заключващите механизми трябва да са два и да са независими един от друг.
За рисковете които крият проходилките търговецът е длъжен да уведоми клиентите, а според законите трябва да изземе обратно тези, които вече са продадени - категорични са от комисията за защита на потребителите. За спирането на продажбтата на проходилките има заповед на председателя на комисията, а за евентуално предотвратяване на нов внос на подобни стоки е уведомена и агенция "Митници".
.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система