Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 26.10.2009 г.
Баскетболистките на „Монтана” надиграха безапелационно „Миньор” насред Перн
Нови находки от тракийския период показват в обновената експозиция на музея
Убиецът от Рударци е разследван за отвличане, кражби и грабежи
Ножарът от Драгичево излезе на свобода срещу 2000 лева гаранция
Извънредно заседаваха пернишките съветници
Протестът на радомирските медици остана без реален резултат
Баскетболистките на „Монтана” надиграха безапелационно „Миньор” насред Перн
Яне АНЕСТИЕВ
    Пистолети и заплахи се привидяха на треньора нагостенките
Дватаотбора стартираха от различни позиции срещата си от втория кръг на женската НБЛ. Перничанки бяха отстъпили на "Дунав", докато "Монтана" беше разгромила "Славия" в собствената си зала "Младост" в срещите от първия кръг.Още от самото начало гостенките демонстрираха самочувствие и поведоха с 8:2 като точни бяха Ивелина Вранчева, Зоя Станоева на два пъти и Румяна Николовска. Перничанки отвърнаха с тройка на Ралица Василева, но мачът така и не се заплете, тъй като момичетата на Славко Димитров поддържаха успокояваща за тях разлика през почти цялото време. В първата четвърт с доста неадекватни пропуски под самия кош се отличиха Радмила Нешева и Ралица Василева за "Миньор", докато гостенките нижеха кош след кош и приключиха част с девет точки аванс 16:25.Втората четвърт започна с кош на Нешева от "Миньор", но баскетболистките от "Монтана" отвърнаха с четири поредни попадения от средно разстояние, вкарани от Симеонова, Вранчева, Цветомира Петрова и Румяна Николовска. Домакините продължиха с пропуските си под коша, като единствено ветеранката Светла Асенова се опитваше да поддържа някакво равновесие, но нейните усилия явно не стигаха. Баскетболистките от "Монтана" реализираха няколко бързи атаки чрез Кърчовска и Николовска и разликата скочи на 17 точки на полувремето 34:51. За капак и единственият борец под коша от "Миньор" Светла Асенова направи третото си лично нарушение и това значително отслаби ефективността и в защита през втората част.
Веднагаслед подновяването на играта Зоя Станоева вкара тройка, Румяна Николовска добави още един кош и на зрителите им стана ясно, че "Миньор" няма шансове за успех в тази среща. Незнайно защо треньорът на гостенките Славко Димитров реши да се заяжда с перничани и се развика,че няма стол,на който да седят смените преди влизането им в игра. След това се заформи трагикомична ситуация когато зрител му донесе стол демонстративно пред него. Треньорът взе че извика полицията, тъй като се почувствал застрашен като човекът със стола можел да има пистолет. До края на мача пернишката агитка изсипа куп обиди по негов адрес, а накрая той се закани пред длъжностните лица от масата, че невинният треньор на "Миньор" Валентин Петров ще види чудо в "Монтана".
Междувременнонещата на терена не се променяха по никакъв начин. Перничанки замеряха коша от всякакво положение с желание за тройки, за да стигнат накрая до общо 5 вкарани от 21 опита. Процентът им на стрелба от средно разстояние, едва 55 ,също не им даваше възможност за плътно доближаване до спокойно играещите баскетболистки на "Монтана". Все пак в средата на четвъртата част след сериозни усилия от страна на Асенова и поотпушване на мерника на Михайлова и Нешева, разликата падна на 10 точки при 60:70, но до края Цветомира Петрова, Николовска и Зоя Станоева, която игра почти девет минути с 4 лични нарушения резнищиха коша на перничанки, за да стигнат до крайното 94:72.Бившият център на "Миньор" Агнеса Дойчинова , която сега е състезател на "Монтана", изгледа мача от пейката поради четирисантиметрово разкъсване на мускул на прасеца на левия крак. Нейното завръщане в игра се очаква след около месец. Въпреки отсъствието и и това на преминалата в Турция Вера Перостийска, гостенките доминирахапод коша и хванаха 33 борби срещу само 17 на "Миньор". С играта си "Монтана" показа, че ще е сериозен противник за всеки отбор в следващите кръгове на НБЛ.
Резултат:"Миньор"- "Монтана" 72:94
"Миньор"Михалкова13, Дикова 5, Нешева 13, Асенова 25, Василева 8 /Бойчева 3, Кунчева 2, Терзиева 3/

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система