Перник ИнфоБългарски Бизнес Каталог - добави безплатно вашата фирма тук
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 11.11.2009 г.
Земеделският министър изпрати сигнал до главния прокурор
Две програми за децата със специални потребности и от малцинствата
В Перник свършиха предпазните маски и препаратът „Тамифлу”
Антония Петрова замина за световния конкурс в ЮАР с тоалет на „Принцес”
Дублиращият тим на „Миньор” обърна гостите от „Локо”/Пд/
Земеделският министър изпрати сигнал до главния прокурор
Силвия ГРИГОРОВА
   Той е за неправомерно издадено разрешение
Сигнал до Главния прокурор Борис Велчев за неправомерно издадено разрешение за извършване на дейност по селекция и репродукция на Асоциацията за развъждане на българската родопска порода е изпратил министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов. Това информираха от пресцентъра на министерството. Разрешението е издадено от бившия министър на земеделието и храните Валери Цветанов, който е предоставил на асоциацията безвъзмездно право за ползване на имот. Асоциацията за развъждане на българската родопска порода е сдружение, което не попада в приложното поле на Закона за животновъдството, тъй като е регистрирано с дейност в частна полза, се посочва в доклада на министър Найденов до Главния прокурор. За получаване на разрешение за извършване на дейност по селекция и репродукция се изисква подаване на заявление до министъра на земеделието и храните, придружено с изчерпателно изброени документи, каквито липсват, посочва министър Найденов.
Независимо, че е сдружение с нестопанска цел с дейност в частна полза, със заявление до министъра на земеделието и храните, асоциацията е поискала да й бъде издадено разрешение за извършване на дейност по селекция и репродукция. След което да бъде вписана в публичния регистър на развъдните организации, като не е представила всички изискуеми от закона документи. Независимо от статута на Асоциацията за развъждане на българската родопска порода и приложените в нарушение на изискванията на закона документи, през месец май т.г, бившият министър на земеделието и храните Валери Цветанов е разрешил асоциацията да извършва дейности по селекция и репродукция в животновъдството. Освен това Асоциацията за развъждане на българската родопска порода е поискала министърът на земеделието и храните да й дари сграда от Селекционен център, гр. Смолян, който е към Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството. Също така да й осигури безвъзмездно финансиране. По предложение на МЗХ, предишният Министерски съвет обявява част от имота (публична държавна собственост) за имот - частна държавна собственост. Така дава съгласие за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху имота на Асоциацията за развъждане на българската родопска порода - Смолян.
В доклада си министър Мирослав Найденов алармира, че в случая е нарушен Законът за държавната собственост, според който имоти и вещи публична държавна собственост, които са престанали да имат това качество, се обявяват за частна държавна собственост, с решение на Министерския съвет. С решението са предоставени и допълнително сгради, които не са посочени в искането на асоциацията. В доклада се посочва още, че липсва правно основание за предоставяне на имота на Асоциацията за развъждане на българската родопска порода - Смолян. Според Закона за животновъдството безвъзмездно право на ползване на имоти - частна държавна собственост, може да се учреди на животновъдните организации от МС само по предложение на министъра на регионалното развитие и благоустройството и министъра на земеделието и храните, в случай, че организациите осъществяват дейност в обществена полза.

Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система