Перник ИнфоБизнес IT решения от Софтуер Солюшънс ООД
www.pernik.info   Интернет портал на град Перник



Вход потребители
Потребител : 
Парола : 
 Регистрация

Търсене в сайта
Текст:
Къде:
 

поща@pernik.info
Поща : 
Парола : 
 



 

Партньори
БГ Бизнес - каталог на фирмите в България
Сайтовете за ТЕБЕ!
tbox7.com
Bansko
Обзавеждане
Оценки и мнения
Обяви
Новини Добрич
Хотели в България
Giftsface - подаръци за любими хора!
Климатици
Съновник
Обяви.Сайт за обяви
Имоти
Новини
Игри













 


Новини
Водещите новини от 29.12.2009 г.
Пернишки миньор загина в рудник в Бобово дол
И етажната собственост влезе в Наредба №1
Като успешна 2009 година отчете младежка организация в Перник
АДВ депозира в съда възражения срещу оздравителния план на "Топлофикация Перник"
Самбистката Александра Накова стана Спортист на Перник за 2009 г.
Пернишки миньор загина в рудник в Бобово дол
Любомира ПЕЛОВА
   Коледните празаници в Перник и Бобов дол бяха помрачени от трагичен инцидент, станал в рудник „Бабино” на Мини „Въгледобив” ООД в съседната община. Загинал 47-годишният миньор Кирил Димитров. Той е бил машинист на жп мотриса.
Перничанинът е намерен притиснат между двете кабинки на машината. Неговото работно място било в първата кабинка, управляваща дизеловата мотриса.
Не е ясно защо Кирил скочил в движение от кабинката и бил притиснат под нея.
Причините за трудовата злополука, завършила фатална, са проверявани от Районното полицейско управление в Бобов дол и Инспекцията по труда в Кюстендил.
„Работникът вероятно е бил ударен от един от крепежните елемнти, които е превозвал. Налага се впечатлението, че не се е съобразил с обстановката и е слязъл в движение, тъй като тя е увеличила скоростта си над допустимите 2 метра в секунда, а автоматичната спирачка се е задействала”, заяви пред журналисти шефът на Инспекцията по труда в Кюстендил Александър Крумов.
Изпълнителният директор на „Въглища” ООД Кирил Станчев пък твърди, (е няма свидетели на инцидента, причината за който за него е неясна.
Загиналият е от радомирското село Кленовик, но живеел в Перник и имал син ученик. Семейството ще получи обезщетение от застрахователната компания , в която работещите в дружеството имат направени застраховки „живот”. Директорът на „Въглища” обаче не се е ангажирал с конкретна сума.
Нелепият инцидент точно в навечерието на Коледа затваря черен за перничани цикъл. Годината започна с нелепата смърт на 23-годишния Веселин Първанов, който загина под колелата на фадрома на радомирската кариера в местността „Дебела могила”. Убийства и тежки криминални престъпления тресоха областният град през цялата 2009 година. Сега перничани стискат палци черният цикъл да е завършил и се надяват на една нова, по-спокойна и засмяна година.
Архив на новините
Към дата : 
 
Търсене в новините

Уеб базирана складова система